Zenegép nyelte el a milliomos egész vagyonát

Címkék: milliomos, zenegép, csőd

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Csaknem egész vagyonát régi zenegépekből álló gyűjteményére költötte egy floridai milliomos. Most árulja a házát, hogy elkerülje a teljes csődöt.

Mark Yaffe először a ritka érmék gyűjtése iránt érzett ellenállhatatlan vágyat. Ez a szenvedély még iskolás korában kezdődött az 1970-es években. Ideje nagy részét a gyűjtésnek szentelte, és emiatt kirúgták a főiskoláról.

timtrager.com
Belebukott a gyűjtésükbe (a kép illusztráció)

A National Gold Exchange-nél kezdett dolgozni, és hamar kitűnt pontosságával és gyorsaságával. Sikeres éremkereskedőként egy idő után egy olyan, az angol paloták stílusában épült házat vehetett magának, ahol a csillárok is velencei üvegből készültek.

1994-ben azonban az érmek mellett egy új hobbit talált magának: régi zenegépeket és géporgonákat kezdett gyűjteni. Előfordult, hogy egy árverésen több ezer dollárt (több százezer forintot) költött el ezekre.

A költséges időtöltés azonban nem volt jó hatással az anyagi helyzetére, először a Ferrariját adta el, később pedig a házát is, és egy kisebb ingatlanba költözött. Itt  azonban egyre gyarapodó zenegép-gyűjteménye nem fért el, ezért a milliomos belefogott egy 2700 négyzetméter alapterületű ház építésébe. A hallt telerakta a különféle szerkezetekkel, amelyek között akadt 1,2 millió dollárt (233 millió forintot) érő masina is.

A válság azonban keresztülhúzta a számításait, 35 millió dolláros (6,8 milliárd forintos) kölcsöne törlesztése miatt árulja a házát, és folyamatosan értékesíti legféltettebb kincseit is, eddig 15 értékes zenegépen adott túl. A National Gold Exchange ráadásul hűtlen kezeléssel vádolta meg, Yaffe azonban tagadta a vádakat.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5