Felszedi az elhajított zokninkat a 15 ezres robot

Címkék: high-tech, Roboscooper, robot

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egyre több, robotnak nevezhető berendezést használunk a háztartásban, van azonban egy olyan, most megjelenő darab, amit minden eddiginél elképesztőbb célra hoztak létre. Felszedi az elhajított zokninkat vagy más apró tárgyakat.

Elterjedtek már a tisztító robotok, akik a lakás szegleteit felkutatva felszedik a port, majd visszagurulnak a helyükre. A főző robotnak csak arra van szüksége, hogy a hozzávalókat beletegyük a belsejébe, a kész ételt pedig tányéron vehetjük ki.

Gizmodo.com
Ember és talicska kereszteződése

Míg a fentiek a hasznos kategóriába tartoznak, léteznek kevésbé használható robotok, ilyen volt például a Honda által 2005-ben bemutatott Asimo Humanoid, ami leginkább mozgásra és egyszerűbb kommunikáció lefolytatására volt képes.

A kettő között helyezkedik el a most megrendelhető WowWee's Roboscooper, ami hat AAA mikroelemmel lázasan képes a házban takarítgatni. Sajnos csak a legfeljebb 28 grammos tárgyakkal birkózik meg, így aztán az építési hulladékkal ne is próbálkozzunk, viszont az ára miatt akár gyerekjátéknak is bevethető. A 70 dolláros, 15 ezer forintos robot egyvalamire biztosan jó: legalább a zoknijainkat fel tudja szedni.

 

 

 

1 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Asimo | 2010. augusztus 9., hétfő 22:02:17

Asimo-ról nem mondanám, hogy kevésbé használható! Csak egy példa: képes arra, hogy például egy ajtólapot segítsen arréb vinni. Példa kettő: Képes hangutasításra szinte bármilyen tárgyat elvinni egy adott személyhez akit arcfelismeréssel azonosít!

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5