Díjazták a Nyakas Pincészet borát a Vinitaly-n

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Nyolc magyar borászat kapott díjat a Vinitaly-n, a világ egyik legrangosabb borversenyén. A magyar borászatok közül a legjobb eredményt a Nyakas Pincészet érte el a 2009-es Budai Chardonnay Blanc borával. Azóta Moszkvából és Japánból is érdeklődnek a díjnyertes bor iránt.

A 18. alkalommal, március végén és április elején, a Vinitaly-n megrendezett nemzetközi megmérettetést (Concors Enologico Internazionale) a világ legszigorúbb borversenyének is nevezik. 27 ország több mint ezer borászata nevezett, a beküldött 3646 mintát egy 105 fős zsűri bírálta el.


A magyar pincészeteket is jutalmazták
A magyar borászatok közül a legjobb eredményt a Nyakas Pincészet érte el. A zsámbéki medencében található borászat 2009-es Budai Chardonnay Blanc bora kapta a legkomolyabb, Grand Gold Medal nevű elismerést.

A pincészet három mintával nevezett a versenyre, az említett boron kívül elismerő oklevelet kapott az Irsai Olivér és a Sauvignon Blanc is, mondta Nagy Péter, a Nyakas Pincészet kommunikációs vezetője. "Ez a világ egyik legszigorúbb borversenye, itt nem kap érmet a borok harminc százaléka, mint más versenyeken, itt minden kategóriában csak egy érmet osztanak ki".

Ha egy országból legalább tíz pincészet nevez, a verseny szabályai szerint nemzeti különdíjat is adnak. A Special Vinality Nation Award 2010 kitüntetést szintén a Nyakas Pincészetnek ítélték.

A 2009-es évjárat egyébként különleges minőségű volt, a szőlőket teljesen egészségesen szedték le. A pincészet főborásza 50 éve nem látott ilyen szüretet, mondta Nagy Péter. A nívós nemzetközi versenyen elért eredmény azt is jelenti, hogy a bor bekerül több nemzetközi nagykereskedésbe. Az eredmények nyilvánosságra kerülése óta folyamatosan érkeznek a megkeresések, Ausztriából, Németországból, Moszkvából és Japánból is érdeklődnek a nagy aranyérmes magyar bor iránt.  

A zsűri "Grand Menzione" díjjal értékelte a badacsonyörsi Varga Pincészet 2008-as badacsonyi kéknyelűből készült Jégborát. Ez az elismerés más borversenyeken, ahol csaknem a borok harmada érmet kap, aranyéremnek felel meg, mondta Varga Bálint. A borász azt is elmondta, hogy az idén négy borral neveztek a versenyre.

Az ilyen nemzetközi elismerések a Magyarországi és külföldi piacon is egyaránt vásárlást ösztönző erőnek bizonyulnak, bár az egy hosszú folyamat. "Abban reménykedünk, hogy a díjaknak köszönhetően könnyebben bekerülünk az értékesítési csatornákba" - mondta Varga Bálint.

A Varga Pincészet borait egyébként az olasz borverseny az előző években is méltatta. 2009-ben egy Irsai Olivér és egy késői szüretelésű olaszrizling is megkapta a Grand Menzione oklevelet.

A magyar résztvevők közül a zsűri a Bárdos és Fia Pincészet, Günzer Tamás, Borpalota, Bock Pincészet, a Somogyi Tibor Pincészete és az Egri Korona Borház egy-egy borát is díjazta.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5