VinCE 2011: két napig tartó borkóstolók

Címkék: VinCE, bor, kóstoló

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Többek között százharminc borász-, illetve borkereskedői stand, húsznál több ültetett kóstoló, nemzetközi és hazai szakemberek borral kapcsolatos előadásai várják a VinCE 2011 boreseményre látogatókat a budapesti Grand Hotel Royalban szombaton és vasárnap.

Mint a Decanter magazin magyarországi főszerkesztője hangsúlyozta, az idén második alkalommal megrendezett VinCE nem hagyományos borfesztivál: két napon át nemcsak bele lehet majd kóstolni több száz hazai és külföldi borba, pezsgőbe és pálinkába, hanem az érdeklődők előadásokra, workshopokra is beülhetnek.

A borászok is bővíthetik ismereteiket, de az is jól fogja magát érezni, aki semmit sem konyít a borokhoz. Az egyik vezető pezsgőház, a Billecart-Salmon tulajdonosa, Denis Roland Billecart például maga kóstoltatja pezsgőit, és mesél a champagne-készítés titkairól - említett példát a főszervező.

VinCE
Idén is két napig folyik a pohárba

Németh Ágnes elmondása szerint a VinCE 2011-en 150 kiállító vesz részt: köztük 130 boros, rajtuk kívül 10 pálinkafőzde, valamint gourmet kiállítók, például sajtokkal, sonkával, kávéval. Az előadótermekben Warren Winiarski például Kalifornia legjobb borait mutatja be, Pierre Montégut és Szepsy István Sauternes-Tokaj mesterkurzust tart, Sarah Jane Evans a sherryről ad elő, a Borkütyük program során pedig olyan eszközökkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, mint az aerator, a "tanninszelidítő" vagy a zamatzár.

A rendezvény nevében a CE rövidítés Közép-Európa angol nevére utal, mert a szervezők hosszú távú célja, hogy a régió vezető borszakmai rendezvényévé tegyék a VinCÉ-t. "Manapság ha valaki az olasz borokra kíváncsi, elmegy a Vinitalyra, ha a franciákra, elutazik a Vinexpóra. Azt szeretnénk, ha a közép-európai borokkal kapcsolatban egy idő után már az összes külföldi borvásárló és borszakértő hozzánk jönne" - fogalmazott Németh Ágnes.

Mint hozzátette, jelenleg még egyértelműen a magyar borok állnak a középpontban, de több kiállító érkezett Romániából, Csehországból, Szlovéniából és Szlovákiából is; lesz mesterkurzus a balkáni borokról vagy - régiós kitekintéssel - az olaszrizlingről. A környékbeli országok borkereskedői, újságírói közül is többen jelezték részvételüket, de még egy kínai importőrt is sikerült idecsábítani - árulta el a főszervező.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5