Lerúgott patkója miatt nem győzött Overdose

Címkék: , verseny, Overdos

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Overdose hetedik helyen végzett Andreas Suboriccsal a nyergében szombaton a Temple Stakes elnevezésű lóversenyen, az angliai Haydock Parkban. 600 méter után elveszítette egyik hátsó patkóját, ez válthatta ki, hogy megváltozott futásának ritmusa.

A bukmékerek által legnagyobb favoritnak tartott és az angol szaklapokban címlapon szereplő magyar pej mén, amely ilyen erős mezőnyben még sosem futott, második próbálkozásra állt be a rajtgépbe. A start jól sikerült, az 1000 méteres táv kétharmadáig a győzelemért is versenyben volt, de az utolsó 200 méterre visszaesett, s hetedikként haladt át a célvonalon.

A 80.000 fontos összdíjazású futamon a győzelmet Sole Power szerezte meg a címvédő Kingsgate Native, illetve Prohibit előtt.

A pannoniaoverdose.hu helyszíni beszámolója szerint a lovat jól ismerők kicsit aggódtak, mert túlzottan nyugodt volt, nem izzadt és a starthoz sem a szokott elánnal vágtatott ki az óriási szélben. A terv az volt, hogy nem megy el úgy az elején, mint máskor, de Suborics talán egy kicsit jobban visszafogta a kelleténél, és hiába ment 800 méterig az élen harmadmagával, a finisben teljesen eltűnt, 100 méterrel a cél előtt lovasa már nem is erőltette.

A futam után kiderült, Overdose 600 méter után elveszítette egyik hátsó patkóját, ez válthatta ki, hogy megváltozott futásának ritmusa. A patkót vélhetően egy mögötte galoppozó ló rúgta le.

mti
Az angol szaklapokban címlapon szerepelt


A hivatalos eredmény szerint Overdose négy hosszra a győztestől ért célba, de a futam erősségéről sokat elárul, hogy Sole Power ideje mindössze három tizeddel maradt el a pályarekordtól.

Mikóczy Zoltán, a ló többségi tulajdonosa a verseny után rendkívül csalódott volt, de azonnal közölte, hogy nem adja fel, mert Overdose azért megmutatta, hogy a legjobb sprinterek közé tartozik. Hozzátette: a további háromhetes angliai felkészülés elegendő lesz rá, hogy Ascotban az utolsó métereket is bírja.

Overdose, a hatéves angol telivér első 12 versenyét megnyerte, majd súlyos, pályafutását veszélyeztető sérülést szenvedett 2009-ben. Miután felépült a savós patairha-gyulladásból, 2010 augusztusában - 14 veretlen futást követően - kikapott Baden-Badenben. Azóta április 17-én, a németországi Hoppegartenben versenyzett először, ahol ismét régi önmagát mutatta: meggyőző stílusban futva, új pályacsúccsal nyert.

A tervek szerint a Temple Stakes főpróbája volt következő versenyének, a június 14-i Royal Ascotnak.

 

 

 

2 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

anonyma | 2011. május 22., vasárnap 09:37:13

A francba! Hát nincs egy normális patkoló kovács az országban??????? Mindig ezzel van baja szegény lovacskánknak????????? Jelentkezzen már valaki, aki felelősségi szerződéstis köt a patkolásra. Garanciát!!! Felháborító!

esprimopentium | 2011. május 21., szombat 20:59:25

miért járnak versenyre, ha még egy normális patkoló kovácsra sem telik...de egyébként jó kifogás, csak ahülyék az utca túlsó felén laknak...

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5