Üvegművészeti kiállítás Budapesten

Címkék: üveg, kiállítás

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Hosszú idő után jelentkezik csoportos kiállítással a Magyar Üvegművészeti Társaság; a HuGlass 2012 címmel péntektől a budapesti B55 Galériában látható tárlat negyvenöt művész nyolcvan alkotását vonultatja fel.

"A kortárs magyar üvegművészet alkotóit világszerte ismerik, nagyhatalomnak számítunk a világ üvegművészeti térképén" - fogalmaz a csoportos tárlat ajánlója.

Mint az írást jegyző Gopcsa Katalin művészettörténész emlékeztet, a B55 kiállításán szereplő alkotók művei a világ olyan jelentős intézményeiben láthatók, mint a francia Musée du Verre Sars-Poteries-ben és Liége-ben, a düsseldorfi Kunstmuseum, Lausanne-ban és Párizsban a Musée des Arts Décoratifs, a londoni British Museum vagy a kortárs üvegművészet fellegvárának számító Corning múzeum.

A nemzetközi üvegművészet egyik legrangosabb fórumán, a 2010-es kanazawai nemzetközi üvegkiállításon, ahol negyven országból érkeztek művek, Lukácsi Lászlónak a most a B55-ben "ragyogó" üveglegyezője kapta a fődíjat - mutat rá a művészettörténész.

Görömbei Luca
Görömbei Luca alkotása

Gopcsa Katalin felidézi, hogy az ötvenes évektől kezdve az üvegművészet felszabadult a funkció követelményei alól, és önállósodott. "Ma már ez a tárlat is bizonyítja, milyen sokrétű, gazdag a jelenleg itthon alkotó üvegművészek munkássága. Mint a címben is jelzik a szervezők: tág teret engedtek a stílus és pozíció pluralizmusának, a legújabbkori művészettörténeti hagyománynak is" - fogalmaz a szakember.

A Balaton utcai galériában Balla A. Benjamin, Bohus Zoltán, Borbás Dorka, Borkovics Péter, Botos Péter, Budahelyi Tibor, Budai Zsolt, Czebe István, Csala Zsuzsa, Dárday Nikolett, Edőcs Márta, Fűri Judit, Gáspár György, Gondán Gertrúd, Gonzáles Gábor, Göncz Izabella, Görömbei Luca, Haba Erika, Hegyvári Bernadett, Jagadics Barbara, James Carcass, Kertészfi Ágnes, Kiss Aba Regő, Kóródi Zsuzsanna, Köblitz Birgit, L. Szabó Erzsébet, László Kyra, Lugossy Mária, Lukácsi László, M. Tóth Margit, Melcher Mihály, Németh Hajnal Auróra, Polyák János, Pozsonyi-Izsó Andrea, Sigmond Géza, Sipos Balázs, Smetana Ágnes, Soltész Melinda, Szabó Péter, Szilágyi Csilla, Szőke Barbara, Thomai Ioannidou, Varga Dóra, Vida Zsuzsa és Virág Hajnalka munkáival találkozhat a közönség február 11-ig.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5