Újabb magyarországi élményfürdő nyílt

Címkék: Szekszárd, élményfürdő, strand

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Átadták szerdán az 1,3 milliárd forintból megépült szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdőt, a nyolcmedencés létesítmény csütörtöktől fogad vendégeket.

A Szekszárdi Víz- és Csatornamű Kft. beruházásában, háromhektáros területen megépült fürdőt Horváth István (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere, György Zoltán, a kivitelező Aquaplus Kft., Artim Andrásné, a vízmű társaság ügyvezető igazgatója és Tóth Ferenc Tolna megyei kormánymegbízott adta át.

Horváth István az átadás alkalmából hangoztatta: a most elkészült létesítmény a tolnai megyeszékhely eddigi legnagyobb támogatás nélkül megvalósított saját beruházása.
Az összesen 1380 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkező, 28-36 Celsius fokos vízhőmérsékletű medencék, amelyek között több élményelemmel, csúszdákkal ellátott medence és egy úszómedence is van, egyszerre mintegy hétszáz vendég befogadására alkalmasak. A vízfelületet több mint másfél hektárnyi zöld terület övezi.
A város polgármestere kitért arra, hogy a szezonális létesítmény egy tervezett fürdőkomplexum beruházásának első üteme, amelyet várhatóan két éven belül sportuszoda, majd fedett élményfürdő építése követ.

A beruházást a 100 százalékos önkormányzati tulajdonú vízmű társaság saját forrásból finanszírozta. A vízmű kft. tulajdonába került fürdő üzemeltetője szintén önkormányzati cég, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. lesz.

A polgármester az MTI kérdésére elmondta: számítások szerint 12-15 éven belül térül meg a beruházás. Ebbe beleszámolták azt a megtakarítást is, amely azzal érhető el, hogy a fürdőt meleg vízzel ellátó kutak hőjét a szomszédos sportcsarnok fűtésére is felhasználhatják. Mint mondta, az ármegállapításnál előnyben részesítik a családokat és a szekszárdiakat.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5