Új tulajdonosa van a hollóházi porcelángyárnak

Címkék: porcelán, Hollóház

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az állami tulajdonú Hollóházi Hungarikum Nonprofit Kft. tulajdonába kerülnek a felszámolás alatt álló Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. vagyontárgyai - tájékoztatott Gulyik Zsolt, felszámolóbiztos.

A hollóházi porcelángyártás hagyományainak megőrzésére, folytatására létrehozott társaság nyilvános értékesítési pályázaton vásárolta meg az ingatlanokat és termelő eszközöket, az eredményhirdetést hétfőn tartották Miskolcon.


Csak egy pályázó volt

A leendő tulajdonoson kívül más nem pályázott, a pályázati kiírásban a vagyontárgyak értékét 300 millió forintban jelölték meg, a vételár pontos összege ugyanakkor nem ismert.

A felszámolóbiztos elmondta: a pályázat érvényes és eredményes volt, ezért a Hollóházi Hungarikum Kft. birtokába kerülnek az ingatlanok, a porcelánmúzeum, a termelő eszközök, az árukészlet, valamint a járművek. A nyilvános kihirdetéskor senki nem jelentette be, hogy elővásárlási jogával élni kíván - tette hozzá.

A jelentős adósságokkal küzdő Hollóházi Porcelánmanufaktúra Zrt. felszámolását a többségi tulajdonos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezdeményezte az elmúlt évben.

A Hollóházi Hungarikum Kft. 100 százalékos állami tulajdonú cégként elsősorban azért jött létre, hogy hosszú távon, kiszámítható gazdasági keretek között továbbvigye a több mint két évszázados múltra visszatekintő hollóházi finomkerámia gyártási hagyományait.

Pálfi József, a Hollóházi Hungarikum Kft. ügyvezető igazgatója szerint a mostani döntéssel megteremtődnek a cég hosszú távú működési feltételei.

A Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. hosszú évek óta kritikus likviditási helyzetben volt, részben a korábbi évekről felhalmozódott tartozásai, részben pedig az európai és hazai porcelániparban már 2007-től érzékelhető termelési és értékesítési gondokat, drasztikus árbevétel-csökkenést előidézőző általános gazdasági válsághelyzet miatt.
    Hollóházán a porcelángyártás a XIX. században kezdődött meg.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5