Új luxus galéria debütált az Andrássy úton

Címkék: galéria, luxus, A

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Úgy tűnik, nem csak bezáró elit üzletekről adhatunk hírt, ami az Andrássy út luxus kínlatát illeti, hanem új belépőkről is. Az egykori Párizsi Divatcsarnok patinás épületében egy olyan galéria megnyitóján jártunk, ahová nemcsak sok pénzzel a zsebben, de alkalmi ajándékot keresve is érdemes lehet betérni. Vehetünk például abból a Gésák elnevezésű Zsolnay-vázából is, amely limitált darabszámban készült, és amelyből nem mellesleg a világhírű operaénekes, José Carreras tulajdonában is van egy.

Párizs varázslatos hangulatát, a galériák vonzó világát ígérte az Andrássy út 39. szám alatti Párisi Galéria és Művészeti Szalon megnyitójára szóló meghívónk. A terem profilját elsősorban antik és modern bútorok, festmények, szobrok, valamint a kortárs magyar festészet alkotói határozzák meg, amelyek között ismerős nevekre bukkantunk.

www.zsolnay.hu
Zsolnay is van, külön területen

A falakon sorakozó művek, így Munkácsy Mihály, Galambos Tamás, Deim Pál, Bernáth Aurél, Orbán Dezső, Szabó Vladimir, Klie Zoltán, Czóbel Béla és Kernstock Károly képei között Madarassy György három olajképét szúrtuk ki. Nagy örömünkre, ugyanis az említett nagybányai művésztől a mi nappalinkban is lóg egy komolyabb városi látkép a falon.

Ismerős arcok, képek

Messze nem csak ez számított azonban nagy találkozásnak az estén, a vendégek sorában rengeteg ismert személy (köztük Udvaros Dorottya fellépőként) volt. Szívünknek egyik legkedvesebb Pákh Imre műgyűjtő volt, akivel alig pár hónapja interjút is készítettünk a Munkácsy-film kapcsán.

A közel 700 négyzetméteres kiállítóteret a galéria vezetői, Dobi Dia és Varga László egy igazi kulturális központnak, igényes művészeti szalonnak szánják. A pozicionálás már csak a "pesti Broadway" közelsége miatt is kétségtelenül jól sikerült.

A kínálatban amúgy Zoób Kati ékszerei, férfiaknak rendelésre készülő eozin mandzsettagombok és a napjainkban újra virágkorát élő Zsolnay termékek is szerepelnek. A Párisi Galéria része ugyanis egy 200 négyzetméteres Zsolnay Szalon, amely a nagy hírű manufaktúra sokszínű kínálatát mutatja be, különös tekintettel a historizáló, és a szecessziós stílusú tárgyakra.

Deluxe.hu
Pákh Imrét (balra) is kiszúrtuk a tömegben

Az omani szultán és Carreras kedvencei a kínálatban

De nem egy szokványos minta- vagy márkabolt ez, hanem egyfajta különlegességeket kínáló szalon, ahol a gyár egyedi mestermunkái is láthatóak. Ilyen például a Gésák elnevezésű váza, amely limitált darabszámban készült, s megtalálható a világhírű operaénekes, José Carreras otthonában is. Kapható lesz olyan bonbonier is, amilyet az ománi szultánnak készítettek Pécsett, néhány évvel ezelőtt. A különleges keleti motívumok mindig kedveltek voltak a Zsolnay-gyár repertoárjában, így eleget tudtak tenni az uralkodó által megbízott művészettörténészeknek, akik száz évvel ezelőtti mintákból állíttatták össze a kívánt porcelánokat.

 

 

 

1 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

gyulika | 2011. október 7., péntek 18:01:51

biztos kigyozo sorok állnak majd az üzlet elött!!!!!!!

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5