Új gazdája nevezheti el a világ egyik legnagyobb gyémántját

Címkék: gyémánt, aukció, árverés

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Akár a 11-15 millió dolláros (2,5-3,4 milliárd forint) leütési árat is elérheti a világ egyik legnagyobb gyémántjának számító, ritka, sárga drágakő a Sotheby's aukciósház november 15-i genfi árverésén.

A gyémánt új tulajdonosa maga választhat nevet a drágakőnek, amely Sun Drop (Egy csepp a Napból) néven vált ismertté. A körte-alakú ékkövet a rendkívül ritka és hihetetlenül élénk színükről ismert Fancy Vivid gyémántok családjába sorolják a szakértők. A 110,3 karátos sárga drágakő a világ eddig ismert legnagyobbja a maga kategóriájában.

Az ékkövet a világ egyik vezető gyémántékszergyártója, a Cora International bocsátja árverésre, amely tavaly bukkant rá a Dél-Afrikai Köztársaságban, a különleges ékszert eddig senki nem viselte. "Néhány embert különös izgalommal tölt el egy olyan drágakő birtoklásának a gondolata, amely évmilliókon át feküdt érintetlenül a föld alatt" - mondta David Bennett, a Sotheby's ékszer-részlegének vezetője.


Új nevet kap az árverés után

A november 15-i árverés tételei között szerepel egy drágakövekből készült ékszerszett is, amelyet II. Abdul-Hamid, az Oszmán Birodalom szultánja ajándékozott az egyiptomi alkirály feleségének a 19. század végén. A nyakláncból, melltűből és egy pár fülbevalóból álló készlet leütési ára akár a tízmillió dollárt (2,3 milliárd forint) is elérheti. A drágakövek egyes darabjai valószínűleg egy békeajánlat részét képezték, amelyet I. (Nagy) Péter orosz cár felesége - és későbbi utódja - I. Katalin adott II. Ahmed oszmán szultánnak 1711-ben.

Az ékszeraukciót egy történelmi órákat felvonultató árverés fogja megelőzni november 13-án, amelyen az első indiai elnök, Radzsendra Praszad karórájára, valamint az egykori német kancellár, Konrad Adenauer klasszikus arany Rolexére licitálhatnak az érdeklődők. Mint azt Bennett elmondta, a globális gazdasági nehézségek ellenére a luxuscikkek piaca továbbra is gyümölcsöző. A Sotheby's tavalyi aukcióján például rekord összegnek számító 46 millió dollárért (10,5 milliárd forint) cserélt gazdát egy 24,78 karátos élénk rózsaszínű gyémánt.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5