Új állami cég működteti tovább a hollóházi porcelángyárat

Címkék: porcelán, Hollóháza

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egyelőre kilencven dolgozóval kezdi meg a porcelán-, kőedény-, valamint finomkerámia gyártást szeptember 1-jén a százszázalékos állami tulajdonú Hollóházi Hungarikum Nonprofit Kft. Hollóházán, a porcelángyár területén - közölte Pálfi József, a cég ügyvezetője.

A termelésben dolgozók közül 66-an a felszámolás alatt álló, ugyancsak többségében állami tulajdonú Hollóházi Porcelán Manufaktúra (HPM) Zrt.-től kerülnek át az új üzemhez. Pálfi József elmondta: céljuk az, hogy tovább folytassák a hollóházi porcelángyártást, egyben visszanyúljanak a hagyományokhoz, vagyis a kőedény- és finomkerámia gyártáshoz.

A most átvett munkavállalókkal együtt a hitelei és veszteséges működése miatt felszámolásra ítélt porcelángyár dolgozói közel felének tudnak munkát adni az üzemben. Az egyelőre bérmunkában folyó kőedény- és finomkerámia gyártás várható felfutásával azonban egy éven belül visszaállítható a jelenlegi foglalkoztatási szint a településen.


Átszervezték a porcelángyártást Hollóházán

Az épületet és az eszközöket a felszámolótól vették bérbe a termeléshez - közölte az ügyvezető, aki emlékeztetett arra, hogy a gazdasági, pénzügyi válság miatt a finomporcelán gyártása szinte egész Európában megszűnt. A BorsodOnline szintén szerdán adott hírt arról, hogy augusztus 31-én valamennyi, a porcelángyárban dolgozó munkaviszonya megszűnt.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5