Tündököl Róma karácsonyfája

Címkék: Róma, Olaszország, karácsonyfa

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Gyertyagyújtást tartottak pénteken a római Szent Péter téren, ahol felkapcsolták a fényeket az idén az olasz Molise tartományból érkezett huszonöt méteres fenyőfán.

A Szent Péter tér közepén, az obeliszk jobb oldalán álló karácsonyfát a Vatikán színeit idéző sárga-fehér fények ragyogják be.

A gyertyagyújtási szertartáson jelen volt Giuseppe Sciacca érsek, Vatikánváros Kormányzóságának titkára és Molise tartományból a fát adományozó Pescopennataro delegációja, a kisváros püspökének és polgármesterének vezetésével. A rövid ünnepen Pescopennataro kórusa énekelt a vatikáni rendőrség zenekarának kíséretével.

-

A karácsonyfa fényeinek felkapcsolását XVI. Benedek pápa szokás szerint lakosztályának a Szent Péter térre nyíló ablakából követte. Ezt megelőzően az egyházfő Pescopennataro lakosait fogadta. "2004-ben jelentkeztünk a Vatikánban, hogy mi szeretnénk adományozni a karácsonyfát, és most került ránk a sor" - mondta a sajtónak Pompilio Sciulli, Pescopennataro polgármestere.

A dél-olasz Appenninekben, ezerkétszáz méter magasban kivágott óriásfenyő kamionnal tette meg az utat Rómáig. December 6-án érkezett meg a Szent Péter térre, ahol daruval felállították, majd több mint ezer darab arany és ezüst színű gömbbel díszítették fel.

A Szent Péter téri obeliszk túlsó oldalán már építik a betlehemet, melyet december 24-én este avatnak fel. A százötven négyzetméteres betlehemet az idén a szintén dél-olasz Basilicata tartomány adományozta a Vatikánnak.

A betlehem szobrai Basilicata kézműves hagyománya szerint készülnek és az ötvenes évekbeli dél-itáliai népviseletbe öltöztetik fel őket. A megvalósító az ismert olasz betlehemépítő-művész Francesco Artese, aki a múltban már az ENSZ New York-i székháza számára is készített betlehemet. Egy másik művét Betlehemben, a Születés Világmúzeumban állították ki.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5