Tokaji Borok Fesztiválja a bor fővárosában

Címkék: Tokaji Borok Fesztiválja, bor, fesztivál

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A borról szól 2010 májusának utolsó hétvégéje a bor fővárosában, Tokajban, ahol immár hagyomány május végén a Tokaji Borok Fesztiválja.

2010 első tokaji nagyrendezvényén a szervezők várakozásai szerint ellepik a pincészetek és a látogatók a város főterét és sétálóutcáját.


A hétvégén Tokajé lesz a főszerep

Hagyományosan a Polgármesterek Borának átadó ceremóniájával kezdődik a 2010-es Tokaji Borok Fesztiválja. A különleges, limitált mennyiségben kiadott és kereskedelmi forgalomba nem kerülő, hatszáz palacknyi, 2007-es évjáratú 5 puttonyos aszút és a hatezer üvegnyi 2009-es, kései szüretelésű hárslevelűt a borvidék 27 településének vezetői veszik át május 28-án, pénteken délután öt órakor Tokaj főterén.

A bor kiváló minőségéről természetesen a látogatók is meggyőződhetnek a helyszínen, ahol tizenkét helyi és egy egri borház kínálja termékeit egész hétvégén. A város sétálóutcájában a pincészetek mellett népművészeti bemutatók, kézműves vásár és különleges gasztronómiai kínálat is várják a látogatókat.

A három nap alatt folyamatosan zajlanak a programok a fesztiválszínpadon, ahol határon inneni és túli hagyományőrző csoportok, könnyűzenei együttesek lépnek fel, a Paulay Ede Színházban pénteken Zséda ad koncertet, szombaton este pedig Kálmán Imre operettjét, a Marica grófnőt mutatják be. Az egykori zsinagógába, a Kulturális és Konferenciaközpontba a komolyzene barátait várják, ott vasárnap Chopin-estet rendeznek.

Több új tárlat is megnyílik a hétvégén a város kiállítótermeiben - egyebek mellett Virók Csilla festőművész és Iszkander Baget szír fotóművész kiállítását is láthatják a Tokajba látogatók -, a múzeumban pedig az érdeklődők az egykori tokaji vár feltárt régészeti leleteit tekinthetik meg. Május 29-én, szombaton rendezik meg a tiszai halászléfőző versenyt, lesz pincérfutóverseny és persze borbemutató, borkiállítás, borkóstolás.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5