Nem tudta, hogy milliókat érő dobozt tart a hálószobájában

Címkék: millió, árverés, Titanic, Jane Austen

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Több nagy értékű aukció hívta fel magára a figyelmet a közelmúltban, egyrészt egy liverpooli árverésen a Titanic kapitányának szivardobozát adták el, amit egy merseyside-i nő otthonának hálószobájában találtak, másrészt Jane Austen kéziratai közül is elárverezik a legjelentősebbet, akár 200-300 ezer fontot (62-93 millió forintnak megfelelő összeget) is érhet.

Magas áron, 25 ezer fontért (7,75 millió forintnak megfelelő összegért) kelt el egy liverpooli árverésen a Titanic kapitányának szivardoboza.

A diófából készült tárolóra egy merseyside-i nő otthonának hálószobájában találtak rá, a ház antikvitásait felbecslő szakember "szúrta ki". Hilary Mee, a doboz tulajdonosa nem tudott arról, hogy a 20 éve megörökölt szivarosdoboz egykor a szerencsétlenül járt hajó kapitányáé volt.

bbc.co.uk
A Titanic kapitánya füstölt belőle

Hilary Mee elmondta, a doboz már jó ideje a család tulajdonában van, és talán a kapitány özvegye, Sarah adta a Mee családnak - olvasható a BBC brit közszolgálati műsorszolgáltató honlapján.

Kalapács alá kerül továbbá a Sotheby's július 14-i londoni árverésén Jane Austen még magánkézben lévő kéziratai közül a legjelentősebb darab, amely akár 200-300 ezer fontot (62,2-93,3 millió forintnak megfelelő összeget) is érhet.

A The Watsons című történet vélhetően 1804-ből származó kézirata egy javításokkal tűzdelt példány, amely a világhírű írónő legrégebbi fennmaradt kézirata - jelentette be a nagy várakozással övezett árverést megelőzően a Sotheby's aukciósház.

A The Watsons egyedülálló kézirata fontos ismeretekkel szolgál a kutatóknak nemcsak arról, hogy Jane Austen miként írt, majd bírálta felül saját munkáját, hanem arról is, miként néztek ki kéziratai, mielőtt kiadói kézbe kerültek - fogalmazott Gabriel Heaton, a Sotheby's könyvekért és kéziratokért felelős részlegének szakértője, aki szerint ez a mű meghatározó Austen stílusában, és világosan megmutatkoznak benne a későbbi munkáira hatást gyakorló jegyek.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5