Százezernél is több dollármilliomos él Hongkongban

Címkék: gazdag, milliomos, vagyon, Kína

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Tizenkét százalékkal, 535 ezerre nőtt a kínai milliomosok száma tavaly, együttes vagyonuk értéke eléri a 2660 ezer milliárd dollárt.

A számok alapján a szárazföldi Kína az ázsiai-csendes-óceáni térség második és a világ negyedik legnagyobb magas jövedelmű magánszemélyekkel rendelkező országa az Egyesült Államok, Japán és Németország után. Kínában bővülni fog a dollármilliomosok köre, és ezzel együtt azok vagyona - állapította meg a Pauline Ko, a Merryll Lynch Kínáért felelős ágazati szakmenedzsere, aki szerint ennek oka az erős makrogazdasági növekedés és a piac - különösen a részvény- és az ingatlanpiac - teljesítménye.

A jelentés szerint tavaly a kínai milliomosok befektetéseiknek a 42 százaléka volt értékpapírokban, míg 27 százalék volt az ingatlanok aránya. Vej Csen, aki ugyancsak a Merrill Lynch szakértője, ugyanakkor úgy véli, hogy a kínai milliomosok az országos és a világpiaci trendek hatására fokozatosan csökkentik majd vagyonuk értékpapírban és ingatlanban tartott hányadát.Vej 9,3 százalékos gazdasági növekedést jelzett előre erre az évre Kínban, míg 9 százalékosat 2012-re.


Tele vannak pénzzel a hongkongi gazdagok

A hongkongi milliomosok száma tavaly elérte a 101 300-at, ami 33,3 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez viszonyítva - áll a most közzétett dokumentumban. A hongkongi adatok immár második esztendeje a leggyorsabb ütemű növekedést mutatják a világban. A hongkongi nagyon gazdagok együttes vagyonának értéke elérte az 511 milliárd amerikai dollárt, vagyis 35 százalékkal magasabb az egy évvel korábban mérténél.

Az ázsiai-csendes-óceáni térségben 3,3 millióra emelkedett a dollármilliomosok száma, amivel a térség most először került a második helyre, Észak-Amerika és Európa közé.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5