Soros György bekerült a tíz leggazdagabb amerikai közé

Címkék: Bill Gates, gazdag, vagyon, Forbes

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ismét Bill Gates vezeti a leggazdagabb amerikaiak listáját, amelyet a Forbes magazin készített és hozott nyilvánosságra szerdán. Most először Soros György is bekerült a top tízbe.

A 400 leggazdagabb amerikait rangsoroló listát immár 18 éve uralja megszakítás nélkül a Microsoftnak, a világ egyik legnagyobb szoftvervállalatának az alapítója, akinek vagyonát 59 milliárd dollárra - a tavalyinál ötmilliárd dollárral többre - becsüli a Forbes.

Válság ide vagy oda, az első húsz helyezett vagyona szépen gyarapodott tavaly óta, kivéve a második leggazdagabb amerikait, Warren Buffetet. A Berkshire Hathaway befektetési társaság 80 éves elnök-vezérigazgatója hatmilliárd dollárt "veszített" tavaly óta - többet mint bárki más a 400-as listán, így nettó vagyona 39 milliárd dollárra csökkent. Igaz, a veszteség fele jótékonysági célokra ment el, ugyanis a milliárdosok közül Buffet a legnagyobb adakozó.


Senki nem tudja letaszítani az amerikai trónról

Larry Ellison, a szoftvergyártó Oracle Corp. alapítója és vezérigazgatója 33 milliárd dolláros vagyonával a harmadik helyen futott be, ő hatmilliárd dollárral lett gazdagabb tavaly óta. A 81 éves Soros György, magyar származású amerikai üzletember, befektető tavaly óta 7,8 milliárd dollárral 22 milliárd dollárra gyarapította vagyonát, amivel a ranglista hetedik helyére került. Soros György most először került be a tíz leggazdagabb amerikai közé.

Az első tíz között szerepel a Walton család három tagja is. Christie Walton, a Wal-Mart üzletlánc alapítójának második fia, Sam Walton özvegye a hatodik helyen áll 24,5 milliárd dollárral. Jim és Alice Walton pedig a 9. és 10. helyre került 21,1, illetve 20,9 milliárd dolláros vagyonnal. Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója 17,5 milliárd dolláros nettó vagyonnal a 14. helyre kúszott fel.

A Forbes idei 400-as listáján szereplő személyek összvagyona 1,5 billió dollárt tesz ki, az egy főre jutó átlag 3,8 milliárd dollár, ami 12 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest. A leggazdagabbak közül 262 ember vagyona gyarapodott, 72-é pedig csökkent. Az üzletemberek részesedése soha nem látott arányra emelkedett, a négyszázak 70 százaléka tartozik ebbe a kategóriába. A nők részesedése meglehetősen alacsony, mindössze 42-en szerepelnek a listán, köztük Oprah Winfrey médiamogul, aki 2,7 milliárd dolláros vagyonával a 139. helyen áll.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5