Sandy elsüllyesztette a Bounty-t

Címkék: hajó

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Sandy hurrikán elsüllyesztette hétfőn a Bounty nevű háromárbocos vitorlást, amelyet a XVIII. századi matrózlázadás miatt híressé vált, azonos nevű elődje hasonmásaként a hatvanas években építettek meg egy filmforgatáshoz.

A legénység 14 tagját helikopterrel kimentették, a kapitány és egy másik hajós eltűnt - közölte az amerikai parti őrség. A katasztrófa helyi idő szerint a hajnali órákban történt. A kapitány segélykérő üzenetet küldött, és közölte, hogy nincs áram, ezért nem tudják kiszivattyúzni a hajóűrbe betört vizet. Miután három méteres víz árasztotta el őket, a legénység mentőcsónakba szállt, és a sorsára hagyta a hajót Észak-Carolina partjai magasságában, a Hatteras-foktól 140 kilométerre délkeletre.

-

A parti őrség két helikopterrel a 5,5 méteres hullámokon hánykolódó hajótöröttekért ment, és a fedélzetre emelte őket. Az eltűntek életmentő ruházatot viselnek, amely a felszínen tartja őket, és 15 órán át véd a kihűléstől. Egyelőre semmi nyomuk - mondta a parti őrség szóvivője.

-

A hajó a floridai St. Petersburgba, szokásos kikötőjébe tartott, ahová novemberben kellett volna megérkeznie. Már napokkal korábban megváltoztatta útvonalát, hogy elkerülje a vihart.

Az 1787-ben felszerelt, 55 méter hosszú HMS Bounty pontos mását 1962-ben építették meg a brit admiralitás irattárában megőrzött eredeti tervek alapján. Először a Lázadás a Bountyn című filmben használták (főszereplő: Marlon Brando), majd más alkotásokban, például A Karib-tenger kalózai című alkotásokban, valamint dokumentumfilmekben is szerepelt. Tíz évvel ezelőtt több millió dollárért felújították.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5