Románia lehet idén a magyarok kedvenc úti célja

Címkék: Románia, turizmus, utazás

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Románia lesz idén a magyarországi turisták legkeresettebb utazási célpontja - állítja a Bukarestben megjelenő Új Magyar Szó csütörtöki számában, a Magyar Turizmus Zrt. egy friss felmérésére hivatkozva.

"A rokoni kapcsolatok miatt látogatnak a legtöbben Romániába. Azonban a rokoni szálakkal nem rendelkező magyarországiak is egyre nagyobb számban jönnek Erdély, Székelyföld felfedezésére" - magyarázta a bukaresti lapnak Soós Júlia, a Magyar Turizmus Zrt. kolozsvári külképviseletének vezetője. Hozzátette: Erdély sikeréhez a diákoknak szóló, határon túli iskolakirándulásokat ösztönző kormányprogram is nagyban hozzájárult.
   
Idén az első negyedévben közel 1,4 millió külföldi látogató érkezett Romániába. Az európai uniós tagállamokból érkezett turistáknak több mint egyharmada (36,1 százaléka) magyarországi volt.

brunga.ro
Székelyföld turizmusa is fellendült
   
Soós Júlia arra is rámutatott, hogy újabban a gazdasági helyzet "szorításának" is szerepe van abban, hogy a turisták figyelme gyakrabban fordul e régió felé. "Minél rövidebb a vakáció, annál közelebbi helyekre utaznak az emberek, így a magyarországiak kihasználják Erdély szomszédságát" - fejtette ki a turisztikai szakember.
   
A székelyföldi turizmus csúcseseménye hagyományosan a csíksomlyói búcsú, amelyre idén május 26-án kerül sor. A kegytemplomi zarándoklat idejére már január környékén lefoglalják a szállodai helyeket. A lap egy Zetelaka környékén működő panzió tulajdonosát is megszólaltatta, aki arról számolt be: a vendégek száma évről évre növekszik, annak ellenére, hogy egyre kevesebb a szervezett kirándulókat szállító turistabusz. A csoportos kirándulások 2008 után kezdtek érezhetően visszaesni, ám a magyarországi turisták aránya tartja a tavalyi szintet.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5