18 évre csukták le a Robert de Nirót átverő műkereskedőt

Címkék: csaló, Robert de Niro, sztár, festmény

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Tizennyolc évig terjedő börtönbüntetésre és 120 millió dolláros pénzbírságra ítéltek New Yorkban egy műkereskedőt, mert becsapta vagyonos ügyfeleit, köztük John McEnroe teniszcsillagot és Robert De Niro kétszeres Oscar-díjas színészt.

A 61 éves Lawrence Salandert márciusban nyilvánította bűnösnek a New York-i legfelsőbb bíróság abban, hogy visszaélt gazdag műgyűjtő ügyfelei bizalmával. A manhattani műkereskedő 2004 és 2007 között csalások sorozatát követte el: más tulajdonában lévő képeket adott el a tulajdonos engedélye nélkül és kétes befektetésekre beszélte rá vevőit - emlékeztetett az ügyész közleményében.

AFP
Rászedték az Oscar-díjas színészt is

A csalásokkal összeszedett jókora vagyonból Salander luxusvillát és magánrepülőgépet vásárolt. Lépre csalt áldozatai között volt Robert De Niro hollywoodi szupersztár apja és John McEnroe volt teniszbajnok, aki 2 millió dollárt (425 millió forintot) vesztett azzal, hogy Arshile Gorky örmény származású amerikai festőművész alkotásának beállított, de utóbb hamisnak bizonyult képeket vett a műkereskedőtől.

A csaló átvert ügyfelei közé tartozott még Earl Davis, Stuart Davis amerikai absztrakt festő fia, akit 6,7 millió dollárral (1,4 milliárd forinttal) rövidített meg, a Bank of America, amely 2 millió dollárt (425 millió forintot) vesztett, miután Salander hazudott egy kölcsön biztosítékaként letétbe helyezett festményeiről, valamint Hester Diamond, a néhai Harold Diamond New York-i műkereskedő özvegye és a Beastie Boys hiphop bandában éneklő Mike D anyja, akit 6 millió dollárral (1,3 milliárd forinttal) károsított meg.

Az ítélet szerint Salandernek legalább 6 évre börtönbe kell vonulnia, de a tényleges szabadságvesztés akár a 18 évet is elérheti a rács mögött tanúsított magatartásának függvényében, és összesen 120 millió dollár (25,6 milliárd forint) értékben kártalanítania kell 30 félrevezetett ügyfelét.

A Salander-O'Reilly Galéria 2007-ben bezárt, és csődöt jelentett, miután bevallottan több mint 50 millió dolláros (10,7 milliárd forintos) adósságot halmozott fel. Európai művészeti gyűjteményét júniusban a Christie's aukciósház verte dobra, de az árverés csak 2 millió dollárt (425 millió forintot) hozott, a tételek körülbelül egyharmada nem talált gazdára.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5