Rekordszinten a leggazdagabb kínai nők vagyona

Címkék: gazdag, vagyon,

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egy év alatt 13 százalékkal növelték vagyonukat a leggazdagabb kínai nők, akik milliárdjaikkal lassan már utolérik amerikai társaikat is.

A leggazdagabb kínai nők átlagéletkora 48 év, átlagos vagyonuk mintegy 9,7 milliárd jüan (321 milliárd forint), legtöbben közülük az ingatlanszektorban tevékenykednek - derül ki a leggazdagabb kínai hölgyekről a Hurun Report című magazin által szerdán közzétett listából. Az ötven legtehetősebb kínai nő bankszámlája évről évre gyarapodik: összvagyonuk idén minden eddigi rekordot megdöntött.

A rangsort - csakúgy mint 2010-ben - a Longfor ingatlancsoport tulajdonosa, a 47 éves Vu Ja-csün vezeti 42 milliárd jüannal (1390 milliárd forint), ez Benin vagy Haiti éves GDP-jének felel meg. A Forbes magazin által a világ 17. leggazdagabb hölgyeként számon tartott Vu alig több mint tíz év alatt futtatta fel az 1994-ben saját maga alapította céget, amely a 2000-es évek második felének ingatlanpiaci boomja idején nőtt az ágazat legnagyobbjai közé.


Vu nem teregeti ki életét a nyilvánosság előtt

A cégnek jelenleg tizennégy kínai nagyvárosban van projektje, Sanghajban például egy Vatikánéval megegyező méretű, új városrész egészének megépítésére nyert jogot. Magáról Vuról nem sokat tudni, ő ugyanis a "három nem" politikáját követve nem szerepel a tévében, nem ad interjút, sem autogramot.     

A lista idei ezüstérmese, a 30 éves Jang Huj-jen négy évvel ezelőtt még messze a leggazdagabbnak számított, ám vagyonának mintegy 60 százalékát elvesztette a 2008-as világgazdasági válság idején. Jang apjának cégét, az ingatlanfejlesztő Country Gardent megörökölve vált milliárdossá, vagyona 35,8 milliárd jüan (1185 milliárd forint).     

A harmadik leggazdagabb a lista legidősebbje is egyben, a 70 éves Csen Li-hua, a Fu Wah ingatlanbirodalom tulajdonosa. A Hongkongban élő, 33,2 milliárd jüannyi (1099 milliárd forint) vagyont jegyző Csen rendkívül jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkezik. Az elmúlt három évben megnégyszerezte vagyonát. A 2008-as pekingi olimpiát megelőzően például 500 millió dollárból újították fel a főváros bevásárlóövezetét. A Fu Wah mellett Csen az ország legnagyobb kínai bútormúzeumát is magáénak tudhatja, s a filmgyártással is megpróbálkozott.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5