Rekordárat várnak a különleges Miró-képtől

Címkék: árverés, Miró, rekord

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Akár húszmillió fontos (7,5 milliárd forintos) rekordárat várnak a szakértők Joan Miró Peinture (Étoile Bleue) című festményének júniusi londoni árverésén - értesült a The Guardian brit napilap.

Az 1893-ban Barcelonában született katalán mester 1927-ben festett szürrealista képét életműve egyik kulcselemének tartják. A képen megjelenő szimbólumok későbbi munkáin is vissza-visszatérnek; az alkotás kék színvilága olyan művészekre gyakorolt hatást, mint Mark Rothko vagy Yves Klein. Ezt az intenzív kék színt Miró "álmai színeként" határozta meg - jegyezte meg a guardian.co.uk.
   
A Peinture (Étoile Bleue) 2007-ben fordult meg utoljára aukción, akkor 9,5 millió fontért kelt el Párizsban, és ezzel a legborsosabb áron megvásárolt Miró-festmény lett. Azóta új Miró-csúcs született: egy idei londoni árverésen 16,8 millió fontot fizettek ki 1925-ös Painting-Poem című művéért.


   
A Sotheby's vezető szakértője, Helena Newman szerint a június 19-én kalapács alá kerülő festmény pont az a kép, amelyre a nemzetközi gyűjtők foga fáj. "A Peinture (Étolie Bleue) Miró egyik legfontosabb képe, amely könnyedén emel hidat a figuratív és absztrakt művészet között. Az ebből a korszakból származó festményei abszolút modernek, időtállóak és univerzálisak" - szögezte le Newman.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5