Rekordárat fizettek egy postagalambért

Címkék: postagalamb

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Rekordárat, 310 ezer eurót fizetett egy belga postagalambért egy kínai üzletember, ami jól tükrözi a galambászat iránti egyre növekvő érdeklődést Ázsiában.

Az egyéves, díjnyertes madarat Boltnak hívják, és Leo Heremans belga galambász nevelte, akinek a neve jól cseng a versenygalamb-tenyésztők körében. Hereman 530 galambból álló teljes gyűjteménye 4,3 millió euróért kelt el egy hétvégi aukción.

"Párhuzamot vonhatunk a műalkotásokkal, egy Picasso által készítet festmény jóval többet ér, mint egy ismeretlen festő műve. Ugyanez a helyzet a galambokkal" - magyarázta Nikolaas Gyselbrecht, a Pigeon Paradis (PIPA) nevű, szakosodott árverési portálon.

Mivel a galamb még fiatal, kínai tulajdonosa még legalább nyolc évig használhatja tenyésztési célból - tette hozzá Gyselbrecht.A hétvégi aukcióra 27 országból érkeztek érdeklődők, a tíz legdrágább madárból kilencet kínai és tajvani kliensek vásároltak meg a honlap szerint.

A galambidomítás régi kínai időtöltés. Pekingben a tulajdonosok rövid röptetésekre bocsátották a madaraikat, és arra tanították őket, hogy parancsra visszatérjenek a galambdúcba. Belgiumban, Hollandiában és Észak-Franciaországban a versenygalambokat vonaton akár ezer kilométerre is elviszik kiindulópontjuktól, Barcelonába, Clermont-Ferrandba vagy például Limoges-ba. Az a madár a győztes, amelyik ösztöneitől vezérelve elsőként tér meg a dúcba, amivel jelentős összegeket is nyerhet tulajdonosának. Ez a kedvtelés nemzedékről nemzedékre szállt, de az elmúlt évtizedekben már kiveszőben volt.

Az ázsiaiak közelmúltbeli feltűnése azonban megváltoztatta a helyzetet. Múlt év januárjában egy dúsgazdag kínai gyáros 250 ezer euróért vásárolta meg a Special Blue nevű galambot, ez az összeg akkor világrekord volt.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5