Ráharaptak Budapestre a külföldiek

Címkék: utazás, belföld, külföld

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Dinamikusan nőtt a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma januárban, a külföldi vendégek 502 ezer vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, számuk 18, az éjszakáké pedig 19 százalékkal nőtt 2011 januárjához képest, de emelkedett a belföldi vendégéjszakák száma is.

Az év első hónapjában a belföldi vendégek 461 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken. A vendégek száma 3,5, az éjszakáké 2 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest.
   
A szállodák szobakihasználtsága átlagosan 33 százalékos volt, ezen belül az ötcsillagosok 45, a négy-csillagosok 39 százalékos foglaltságot értek el. A szállodai kihasználtság összességében 2,1 százalékponttal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A gyógyszállodák szobáinak igénybevétele is átlagon felüli, 46 százalék volt. Januárban a kereskedelmi szálláshelyek évek óta az éves vendégforgalom 4-5 százalékát fogadják.


A belföldi vendégforgalom növekedett (Spirit Hotel)


Kevesebb lengyel és osztrák

A KSH tájékoztatása szerint a legjelentősebb küldő országok közül a Lengyelországból és Ausztriából érkezett vendégek eltöltött éjszakáinak száma csökkent, az olasz vendégéjszakák száma stagnált, míg a Németországból, Oroszországból, Franciaországból, Csehországból, Romániából az Egyesült Államokból, valamint az Egyesült Királyságból érkezett vendégek éjszakáinak száma nőtt. A külföldivendég-forgalom jelentős részét fogadó szállodákon belül - a kétcsillagos egységek kivételével - minden kategóriában számottevő volt a növekedés. A külföldi vendégek száma mindegyik turisztikai régióban emelkedett.
   
A belföldi vendégforgalom növekedése kilenc turisztikai régióból ötöt érintett. A belföldivendég-forgalom 81 százalékát fogadó szállodákban a vendégéjszakák száma 4 százalékkal bővült.
   
Januárban a kiadott szállodai szobák bruttó átlagára 3 százalékkal, 14.247 forintra nőtt, az egy kiadható szállodai szobára jutó árbevétel (bruttó REVPAR) 10,5 százalékkal, 4.722 forintra emelkedett 2011 azonos időszakához viszonyítva. Budapesten a vendégforgalom döntő részét fogadó három-öt csillagos kategóriákban a szobák átlagára januárban 8.900 és 27.700, az egy kiadható szobára jutó árbevétel 2.200 és 11.500 forint között alakult.
 
Budapesten több a külföldi
   
Budapesten a belföldivendég-éjszakák számának visszaesése mellett - a külföldivendég-forgalom dinamikus növekedésének eredményeképpen - a vendégforgalom összességében 15 százalékkal emelkedett.


Amerikaiak és angolok is egyre többen jönnek
   
A szálláshelyi kapacitásra egyszerre volt jellemző, hogy a gazdasági környezet változására a szállodák, a panziók, a kempingek egy része beszüntette működését, míg mások bővítették a kínálatot. Ennek eredőjeként 2012. január 31-én a Magyarországon működő kereskedelmi szálláshelyek száma 2.090 volt, ezen belül 828 szálloda 49 ezer szobával, 851 panzió 9 ezer szobával működött. Az egyéb szálláshelyek, üdülőház, kemping és közösségi szálláshelyek száma 411 volt.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5