Raffaello vázlata kalapács alatt

Címkék: árverés

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Raffaello (1483-1520) egy vázlata kerül kalapács alá a Sotheby's decemberi londoni árverésén; az aukciósház reményei szerint a reneszánsz kori olasz festő műve 10-15 millió fontért (3,6-5,4 milliárd forintért) cserélhet gazdát.

Az apostol feje című tanulmány egy 38 x 28 centiméteres szénrajz. A vázlat Raffaello utolsó művéhez, a Transzfiguráció (Krisztus Tábor-hegyi színeváltozása) című festményéhez készült, amelyet a Vatikáni Múzeumban őriznek. A vázlat jelenleg Madridban, a Prado Raffaello utolsó művészeti korszakát bemutató kiállításán szerepel.

-

A Sotheby's közlése szerint az elmúlt fél évszázad során mindösszesen két hasonló kaliberű Raffaello-vázlat került kalapács alá, legutóbb 2009-ben a Christie's londoni árverésén, ahol az Egy múzsa feje című rajz 29,2 millió fontért (10,5 milliárd forintért) cserélt gazdát.

Az Apostol feje a Devonshire grófság gyűjteményéből származik, s mint a Sotheby's rámutat, ez az egyik legjelentősebb Raffaello-mű, amely jelenleg még magántulajdonban van.

A december 5-i londoni aukción értékesítenek két középkori kódexet is, amelyek szintén a Devonshire grófság gyűjteményéből származnak. A 15. századi, gazdagon díszített flandriai kézírásos művek illusztrációi csatajeleneteket, várkastélyokat és lovagokat ábrázolnak.

Az egyik kódexet 4-6 millió fontra (1,44-2,15 milliárd forintra), a másikat 3-5 millió fontra (1,07-1,79 milliárd forintra) becsülik a szakértők.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5