Programok a magyar fürdőkultúra napján

Címkék: termál,

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Fürdőnadrágos fotókiállítás, stratégiai csapatjáték, szaunázás, kedvezményes fürdőzési lehetőség, éjszakai fürdőzés és számos más program várja október 13-án, a magyar fürdőkultúra napján a látogatókat országszerte több mint húsz fürdőben.

A Magyar Fürdőszövetség minden év októberének második szombatján szervezi meg a magyar fürdőkultúra napját, amely idén október 13-ra esik. A program célja, hogy az emberekkel megismertessék a több ezer évre visszanyúló magyar fürdőkultúra gyökereit és értékeit - közölte az MTI-vel a szövetség.

Majd minden helyszínen tartanak előadásokat, filmvetítéseket vagy fotókiállítást a magyar fürdőkultúra történetéről, lesznek pálinka-, kolbász- és borkóstolások, szaunaprogramok, éjszakai fürdőzések és csaknem minden helyszínen tíz-ötven százalékos kedvezményt biztosítanak a fürdők különböző szolgáltatásaik árából.

Ramada Plaza Budapest

A fővárosi Gellért Gyógyfürdő a Miniszterek gatyában című fotókiállítását ajánlja megtekintésre, amelyet Pusztai Sándor úszómester képeiből rendeznek, aki a 30-as években úszómesterként dolgozott a Gellértben. Így kapta lencsevégre többek között Karinthy Frigyest és Heltai Jenőt, Klebelsberg Kunót és ifj. Horthy Miklóst, Keresztes-Fischer Ferencet, Tolnay Klárit és Alpár Gittát is. A kiállítást október 12-én 12 órakor Kincses Károly fotómuzeológus nyitja meg.

A Széchenyi fürdőben a MindQuest stratégiai csapatjátékában tehetik próbára magukat az érdeklődők, a Rudas fürdő többek közt a szauna szerelmeseinek kedvez a szaunamester által vezetett ingyenes felöntések formájában, a Dandár fürdőbe pedig fél áron látogathatnak el a testi-lelki feltöltődésre vágyó vendégek.

Részt vesz a programban a budapesti Aquaworld Élményfürdő, a szegedi Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő, az Aquaticum Debrecen Gyógy- és Fürdőközpont, a miskolctapolcai Barlangfürdő, a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum, a Gyulai Várfürdő, a zalakarosi Gránit Gyógyfürdő, a Harkányi Gyógyfürdő, a Hévízi Gyógyfürdő, a Hungarospa Hajdúszoboszló, a Karcagi Fürdő, a Komáromi Gyógyfürdő, a Martfű Termál SPA, a Monori Városi Uszoda, a budapesti Oriental Spa Wellness és Fitness központ, az orosházi Gyopárosfürdő Gyógy- és Élményfürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, a vásárosnaményi Szilva Termál és Wellnessfürdő, Tiszakécskén a Tisza-parti Termálfürdő és a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő Mezőkövesden.

A legtöbb helyszínen kiemelt szerepet kapnak a fürdőzés betegségmegelőző hatásáról tájékoztató filmek és előadások. "Számos betegség, így a depresszió is enyhíthető lenne, ha megelőzésképpen többet járnának fürdőbe az emberek" - mondta Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség elnöke, majd hozzátette: "Az ilyen típusú ismeretek átadása lesz az egyik célja a Magyar Fürdőkultúra Napjának".

Orvosi tapasztalatok bizonyítják, hogy a melegvizes fürdőnek idegnyugtató hatásuk van. A magyar fürdők többségének mikroklímája - a levegőben található negatív ionok túlsúlya miatt - stresszoldó, idegnyugtató, pihentető hatású is egyben.

A szövetség a fürdőkultúra népszerűsítésének érdekében oktatási anyagokat is készített, amelyeket az általános- és középiskolákban, valamint a felsőoktatási intézményekben is használnak majd. Az előadások anyaga illeszkedik a diákok életkorához, ismeretanyagához, az iskolai tantervben elsajátított ismeretanyaghoz egyaránt. A részletes program és a fürdők által kínált szolgáltatások és kedvezmények az egyes intézmények honlapjain, vagy a szövetség oldalán (http://www.furdoszovetseg.hu/hu/hirek/magyar-furdokultura-napja-2012-oktober-13.html) tekinthető meg.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5