Megmutatjuk a szezon legmerészebb ruháit - fotókkal

Mihály Viktória

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A divatnaptárban a sűrű, divathetekkel tarkított szeptembert megelőzi a nyári uborkaszezon, amikor csak két nagy eseményt tartanak. A július elején megrendezett párizsi divathéten az őszi haute couture kollekciók mutatkoztak be.

Az haute couture a divat művészi ágát testesíti meg, itt a tervezőknek nem kell földhözragadt szempontoknak - például hordhatóság - megfelelniük, hanem szabadon szárnyalhat a képzeletük. Az extrém ruhaköltemények természetesen nem a divatházak bevételnövelése céljából készülnek, sokkal inkább hivatottak megmutatni egy márka stílusát. A látványos és hatalmas költségvetésű kollekciót természetesen nem mindegyik divatház engedheti meg magának, így csak igen kevés márka vesz részt ebben a nemes küzdelemben. Lássuk most a leghíresebb divatházak legegyedibb kollekcióit!


Galliano nélkül ilyen a Dior

A mostani divathét egyik legnagyobb szenzációja Christian Dior bemutatója volt, hiszen ez volt az első kollekció, amit John Galliano nélkül készített a divatház. Így a 2011-es őszi couture kollekció nagy kérdése az volt, hogy mennyire hiányzik majd a botrányba keveredett divattervező különc stílusa.

A divatszakma csaknem egyöntetű véleménye szerint bár jó a kollekció, de mégis érezhető a mester hiánya. Utódja és egykori kollégája, Bill Gaytten igyekezett geometrikus fejfedőivel és kevert mintázatú ruháival felvenni a ritmust, de valahogy mégsem sikerült igazán. A kollekcióban nagy szerepet kapnak a körszabású szoknyák, melyek a szivárvány minden színében megjelennek. A legszebbek azok a hatalmas, habos estélyik voltak, amelyek vattacukor módjára terültek szét a kifutón.


Hordható ruhák a Chaneltől

A mezőny egyik leghordhatóbb kollekciójával meglepő módon Karl Lagerfeld rukkolt elő. A divatbemutató központi eleme egyértelműen a tweed anyag: Coco Chanel legkedvesebb textíliája újjászületett a mester kezei alatt, mely alapvetően sötétszürke, fekete árnyalatokban jelent meg a hagyományos fehér szegéllyel.

A szigorú kiskosztümök mellett nagy hangsúlyt kaptak a harang alakú szoknyák és a szögletes doboz zakók. Az egyik legérdekesebb megfigyelés, ami leszűrhető a kollekcióból, hogy milyen nagy hangsúlyt kaptak a csizmák. Bármilyen szoknya, vagy ruhahosszhoz társítható egy szép téli csizma - legalábbis a Chanel szerint.


Feketére épített az Armani Privé

Az Armani Privé couture kollekciója elsősorban a feketére épít, amit virág motívumokkal és nyárias, lágy színekkel old fel. A testet követő nadrágkosztümök és kosztümök minden részletükben nagyon elegánsak, hogy az apró, de nagyon látványos kalapokról már ne is beszéljünk. Az egész kollekciót áthatja egy kis keleties atmoszféra, ami a virágmintának és a néhol megjelenő kimonószerű ruhaszabásoknak köszönhető.  


Egyszerű ruhák a Givenchytől

A Givenchy couture kollekció első látásra egy nagyon egyszerű, fehér és törtfehér testet követő ruhákból áll. Természetesen ez csak az azonnali benyomás, hiszen ha közelebbről is szemügyre vesszük az egyes darabokat, akkor rájövünk, hogy nagyon is bonyolult, kidolgozott költeményekkel van dolgunk.

Csipke, muszlin, tollboa, hímzés és függönyökre való rojt teszi összetetté és részletgazdaggá a Givenchy kollekcióját. A kettős benyomásnak köszönhetően egyszerre modern, 21. századi és régi korokat megidéző, vintage stílusú a ruhák hangulata. Az biztos, hogy különböző vörös szőnyeges rendezvényeken találkozunk majd még velük.


Arctalan modellek Martin Margielánál

A Maison Martin Margiela kollekció a párizsi divathét egyik nagy kakukktojása. A sok kifinomult és elegáns kollekció között a belga divattervező kreációi egy túrázó ruhatárra emlékeztetnek, ahol egyszerre kap helyet az átlátszó, merev esőkabát és a nagy csatokkal ellátott vízlepergető kabát. Az anyaghasználat finoman szólva érdekes, az áttetsző rétegek halmozásából nem mondhatni, hogy használható vagy éppenséggel esztétikus látvány született. És ha mindez nem lenne elég Martin Margiela még fekete anyaggal elfedte a modellek arcát is. Ez lenne az igazi haute couture?


A sztárok is várták a Valentino ruhákat

A Valentino haute couture kollekciókat nem csak a szakma, hanem a sztárok is izgalommal várják, hiszen nagyon sok híresség az olasz divatház ruháit választja különleges eseményekre. A kollekció egyik része a már jól bevált gyönyörű estélyikre épít, amelyek az idén kicsit visszafogottabbak, testet követő darabok elsősorban. A divatbemutatónak azonban jól elkülöníthető részét képezték az A-vonalban bővülő kaftánok és ruhák. A kivágott estélyikkel ellentétben itt a visszafogottság volt fókuszban.


Jégkirálynős stílus Elie Saabtól

A bejrúti származású divattervező előző kollekciójának testszínű, csillogó darabjai a tündék világát idézték meg. Az idei őszi couture ruhák fagyos, jégkirálynő stílusban készültek el, a kollekció fő színe a hűvös eleganciát árasztó vízkék volt. A lenge, bőven redőzött, csillogó anyagok légies külsőt eredményeznek, mindegy, hogy egy mélyen dekoltált maxi ruháról vagy egy rövid, zárt nyakú modellről van szó.


Gaultier keverte a nemeket

Jean-Pauel Gaultier divatbemutatóján egyszerre vonultak fel férfi és női modellek. A kollekció fő motívuma a ballonkabát volt, amelynek jellegzetes jegyei visszatértek selyem estélyiken és vastag szövet kosztümökön is. A derékhangsúlyos ruhák és blézerek mellett Gaultier is előszeretettel váltogatta a ceruzaszoknyákat és a látványos alsószoknyájú körszabású darabokat. A férfiak esetében is a ballonkabátok különböző variációit láthattuk, valamint példát kaptunk a különböző textilek keverésére is: egy összeállításon belül gyakran keveredett a szőrme, a csillogó anyag és a durva bőr bakancs.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5