Májusban ismét lesz Pannon Bormustra

Címkék: bor, borverseny, Pannon Bormustra

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Komoly megmérettetés elé néznek a legkiválóbb hazai borok a május 11-13 között a Pannonhalmi Főapátságban megrendezésre kerülő XII. Pannon Bormustrán, ahol a nemzetközi és hazai borszakma neves képviselőiből álló zsűri előtt versengenek majd.

A Pannon Bormíves Céh 1999-ben Gál Tibor és Heimann Zoltán borászok kezdeményezésére indította útjára a borversenyt, amelyen már a kezdetektől fogva külföldi szakértőket is felkértek a zsűriben való részvételre.

unescoworldheritagesites.com
A verseny helyszíne, a Pannonhalmi Főapátság

Idén két elismert hazai szakember (Kató András és Mészáros Gabriella) mellett hat nemzetközi szaktekintély vesz részt a zsűrizésben. Utóbbiak közül négyen (Caroline Gilby MW, Isabelle Legeron MW, John Szabo MS, Ronn Wiegand MW & MS) elvégezték a világ legmagasabb szakmai tudásszintjét jelentő Master of Wine vagy Master Sommelier képzést. "A Master of Wine címet ez idáig 288, a Master Sommelier címet pedig összesen 180 embernek sikerült megszereznie a világon" - mondta Nemes Richárd, a Bormustra szakmai szervezésével megbízott In Vino Consulting vezetője. Rajtuk kívül a zsűri tagja lesz Andreas Larsson sommelier világbajnok, valamint Matt Kramer, a Wine Spectator magazin szerzője is.

A Bormustra új eleme lesz a május 26-án Budapesten megrendezett "visszakóstolás", a zsűri által díjra jelölt borok bemutatása a hazai szakújságíróknak még az eredményhirdetés előtt. Két új kategóriát is bevezettek: a "Legjobb vétel" elismerés a legjobb ár-érték arányú boroknak jár majd, és díjazzák a legjobb kárpát-medencei szőlőfajtából készült fehérbort is.

Az eredményhirdetés és az ünnepélyes díjátadás a budapesti Millenáris parkban lesz június 2-án, a hazai minőségi gasztronómia termékeit felvonultató Budai Gourmet fesztivál szakmai nyitónapján.

A nagyközönség a nyertes borokat a fesztiválon kóstolhatja meg először, június 3-5 között.

Az XII. Pannon Bormustra lebonyolításáért a Sziget Kulturális Szervezőiroda felel, amely az idei évtől átvette a Budai Gourmet gasztronómiai fesztivál szervezését is.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5