Deluxe főoldal

Előnytelen sorsolást kapott Overdose

Címkék: Overdose, lovaglás, lóverseny, Royal Ascot

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A vasárnapi sorsoláson a 15-ös boxot kapta Overdose a keddi, Royal Ascot-i futamra, ami a pannoniaoverdose.hu oldal elemzése szerint nem igazán előnyös.

A pálya bal oldali, azaz a közönséghez közelebbi széléről kezdődik a számozás, azaz a magyar ló a távolabbi széléhez közel fog elstartolni. A két rövidtávú ascoti nagyversenyben többször is húsz vagy annál több ló futott, ilyenkor mindig két részre szakadt a mezőny, a fele a pálya bal szélén, a másik a jobb szélén szinte külön versenyt futott.

Az elmúlt években azonban a King's Stand Stakesben a jelenleginél jóval kevesebb induló többnyire a pálya bal oldali korlátja mellé húzott. A honlap szerint ugyan nem lehet előre tudni, most hogyan fog alakulni a futás, de ha utóbbi forgatókönyv valósul meg, az azt jelenti, hogy Overdose-nak akár jó pár méterrel többet kell futnia, mire balra húz, mint az alacsonyabb számú startboxból, a pálya bal széléről induló lovaknak, itt pedig őrületes iramban kezd mindenki, s pár métert is nehéz behozni. Ha viszont kihúz a jobb szélére, akkor az is előfordulhat, hogy szinte egyedül fog futni.

Az ascoti a világ egyik legszélesebb pályája, a két szélén futó lovak nem érzékelik egymást, így hiába végez valamelyikük a saját oldalán az élbolyban, az lehet, hogy összesítésben csak a középmezőnyre elég. A két tízboxos startgépet a pálya középvonalával szimmetrikusan vagy a bal szélénél kezdve állítják fel (elvileg három fér el a pálya teljes szélességében, most kettőre van szükség), utóbbi megoldás meglehetősen előnytelennek tűnik a tízesnél magasabb startszámú lovaknak, így Overdose-nak is, ráadásul lovasának villámgyorsan kell döntenie, merre húzzon, miközben ascoti tapasztalatokkal nem rendelkezik.

pannoniaoverdose.hu
Nehéz lesz oldalt választania Overdose lovasának

A közvetlenül mellőle rajtoló lovak közül Monsieur Chevalier nem számít jó kezdőnek, legutóbbi versenyein mindig hátrányból indult, Prohibit szintén nem a startjaival szokott az élbolyba kerülni. Ugyancsak a jobb szélről indul a legnagyobb esélyes, az ausztrál Star Witness (a 18-asból), de ő is inkább a végén szokott nagy sebességgel zárkózni. A múlt héten egyébként javultak Overdose esélyei, a szerdai törléseket követően változtak a fogadóirodák által korábban kínált oddsok, Overdose feljött a negyedik-hetedik helyre. A honlap azonban megemlítette: nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez az előrelépés elsősorban annak tudható be, hogy három olyan lovat is töröltek azóta a mezőnyből, amely korábban még előtte volt ebben a sorban.

Overdose, a hatéves angol telivér első 12 versenyét megnyerte, majd súlyos, pályafutását veszélyeztető sérülést szenvedett 2009-ben. Miután felépült a savós patairha-gyulladásból, 2010 augusztusában - 14 veretlen futást követően - kikapott Baden-Badenben. Azóta április 17-én, a németországi Hoppegartenben versenyzett először, ahol ismét régi önmagát mutatta: meggyőző stílusban futva, új pályacsúccsal nyert. A magyar ló legutóbb május 21-én versenyzett, és hetedik lett a Temple Stakesen, a Haydock Parkban.

Mikóczy Zoltán többségi tulajdonos a múlt héten jelentette be, hogy megint Andreas Suborics lesz majd Overdose lovasa, aki mindkét idei versenyen - Berlinben és a Haydock Parkban - vitte, és akivel legnagyobb sikereit aratta 2008-ban - Hamburgban, Baden-Badenben, Párizsban és Rómában.
    
Overdose ascoti 1000 méteres versenyét, a Group I-es King's Stand Stakest ma, magyar idő szerint 16.05-kor futják, a futamot élőben közvetíti a Sport M televízió. A szétosztásra kerülő pénzdíj 300 ezer font (90 millió forint).

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5