Deluxe főoldal

Energiarobbanásra készítik elő Overdose-t

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Mikóczy Zoltán, Overdose többségi tulajdonosa elismerte, hogy kicsit elrontották a ló formaidőzítését a Temple Stakes versenyre. Az ascoti derbi előtti utolsó napokban az energiagyűjtés a cél, aminek aztán a versenyen kell robbannia. Most tökéletesnek tűnik a felkészülés.

Eldőlt, hogy a június 14-i, vagyis jövő keddi ascoti derbin, a Group I-es King's Stand Stakes futamon ismét Andreas Suborics lesz Overdose lovasa, aki mindkét idei versenyén (Berlinben és a Haydock Parkban) lovagolta és akivel legnagyobb sikereit aratta 2008-ban ((Hamburg, Baden-Baden, Párizs, Róma). Mikóczy Zoltán, Overdose többségi tulajdonosa a Deluxe Magazinnak megerősítette, hogy a ló indul Ascotban, ahol a szerdai törlést követően 21-en maradtak állva.

Még szűkülhet a mezőny

A nagyobb esélyesek közül Lady of the Desert, Total Gallery és a Temple Stakes-i versenyen negyedik Borderlescott nevezését vonták vissza, de Mikóczy szerint még közvetlenül a futam előtt is szűkülhet a mezőny. Overdose kedden végezte utolsó gyors edzését, egy emelkedős egyenesben 800 métert sprintelt.

"A tavaszi idény fő célja volt, hogy Overdose megfelelő állapotba kerüljön az ascoti versenyre" - nyilatkozta Mikóczy a Deluxe Magazinnak. "Ez a cél, ha nem jön közbe semmi rendkívüli esemény, teljesíthető." Mikóczy Overdose hivatalos honlapjának korábban azt mondta, hogy nem lesz taktikázás, de azért imádkozik esőért, a verseny előtti nyilatkozatháborúba viszont nem szeretne beszállni.

pannoniaoverdose.hu
Kedden 800 métert futott Overdose

"Egyelőre 21 ló maradt állva Ascotban, de a verseny előtt még kisebbé válhat a mezőny. A felkészülés általában úgy néz ki, hogy munkalovasa gondozza és lovagolja Overdose-t, akinek hangulatára idomárja ügyel. Neki a legkisebb rezdülést is észre kell vennie és reagálnia kell rá."

"A tréningbe nem kapcsolódik be a versenylovas, aki ismét Andreas Suborics lesz, mert ebben az időszakban a ló nem fut versenytempóban. Az utolsó napokban mozognia kell, gyűjtenie kell az energiát, aminek aztán a versenyen kell robbannia. Versenyen nem is érzi a ló, hogy ki lovagolja, a lovas feladata, hogy az idomár által adott instrukciót alapján a maximumot lovagolja ki Overdose-ból."

Késés miatt bukhatták el az előző futamot

Mikóczytól megkérdeztük, hogy mennyibe kerül egy ilyen rangos versenyen való részvétel. "Rengeteg a költség" - jött a válasz. "Mindenkinek ott kell lennie időben a helyszínen, meg kell szervezni az utazást, és igazság szerint talán ezt rontottuk el az előző versenyen. Nem voltunk ott időben, egy héttel korábban kellett volna indulnunk, Overdose jobban elfáradt az utazásban, mint amire számítottunk. A leesett patkó, minden más csak apróság volt, igazából az időzítés nem volt tökéletes."

MTI
Overdose történelmi lehetőség előtt

Overdose-t a bukmékerek hetedik helye ellenére sem írták le, átlagos oddsa 18 körüli, mellyel nem áll rosszul a mezőnyben. Az ascoti derbi a világ legpatinásabbja, de a pénzdíjak ellenére sem lehet meggazdagodni belőle.

Jó eseteben is nullszaldóra számítanak

"Optimális esetben, minden ráfordítást figyelembe véve nullszaldós lehet az indulás jó eredmény esetén" - jegyezte meg Mikóczy. "De a lótulajdonosok ezt nem a pénzért csinálják, a presztízsért dolgoznak. Csak a részvételért odaadnák sokan a fél életüket, hiszen az ascoti a legrangosabb verseny. Rengeteg a néző, elképesztő a helyszín, a mi mércénkkel elképzelhetetlen, ami itt van. Lóversenyben ma már csak kullogunk a világ mögött, ez egy történelmi pillanat, hogy magyar tréninges ló ott lehet a Royal Ascoton."

A versenyt a SportM csatorna kedden 15.30 órától élőben közvetíti.

 

 

 

1 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Sutyinszki Pálné | 2011. június 10., péntek 18:52:46

Ascotban lakom a lóversenypályától 500 méterre.Nagyon nagy a készülődés a 14-én kezdődő Royal Ascot napokra.Nagyon jól imádkoztak a Magyarok,a héten mindennap esett az eső.Szurkolunk Overdosnak és kedden ott leszünk a helyszinen.Nagy nap lesz ez nekünk itt élő és dolgozó Magyaroknak,hogy élőben láthatjuk a futamot.Hajrá Overdose!!!!

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5