Deluxe főoldal

A világ legerősebb futamain indulhat ezentúl Overdose

Címkék: Overdose, lósport

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Mikóczy Zoltán, Overdose többségi tulajdonosa szerint a keddi ascoti futás után nem lehet probléma a jövőben a ló Group I-es viadalokon való versenyeztetése.

Az üzletember szerint óriási erkölcsi siker Overdose negyedik helye a Royal Ascoton, a King's Stand Stakes futamban. "Tulajdonosként minden versenyhez úgy állok hozzá, hogy a ló nyerni fog, de természetesen nekem is szembesülnöm kell a tényekkel" - nyilatkozta Mikóczy. "Meg kell erősítenem, hogy egy óriási erkölcsi siker, amit Overdose elért, ezért elégedett vagyok."

Pécsi István lóverseny-szakkommentátor egyenesen csodának nevezte Overdose teljesítményét, figyelembe véve a két évvel korábbi súlyos betegségét. Szerinte még egyetlen ló sem ért el ilyen eredményt ennyire komoly sérülésből visszatérve, ezért Mikóczyhoz hasonlóan ő is úgy véli: Overdose megváltotta belépőjét a legerősebb Group I-es futamokra.

"A negyedik-ötödik helynél többet nem lehetett várni Overdose-tól, hiszen roppant erős mezőny állt rajthoz Ascotban. Mivel a világ legjobbjai ellen kellett helytállnia, ezért előzetesen egy kicsit féltettük is a versenytől" - fogalmazott Pécsi, aki szerint ha a következő egy-két hónap sérülésmentesen alakul Overdose számára, akkor idén bárhol a világon tud majd Group I-es futamokat nyerni.

mti
Még szép sikerek állnak előtte

Mikóczy Zoltán arról a sajtóinformációról is beszélt, amely szerint Overdose jelzálog alatt futott volna kedden. "Ez a hír teljes mértékben dezinformáció, s tulajdonképpen egy kacsa lett megszellőztetve a médiában. Miután a jövő héten hazatérünk a lóval, ezt tisztázni is fogjuk" - jelentette ki Mikóczy, majd hozzátette, Overdose-nak a legtőkeerősebb magyar vállalatok a társtulajdonosai, ezért nem okozhat gondot jövőbeli versenyeztetésének finanszírozása.

Overdose a keddit megelőzően legutóbb május 21-én versenyzett, akkor csak hetedik lett a Temple Stakesen, a Haydock Parkban, így az volt a kérdés az ascoti verseny előtt, hogy vissza tud-e zárkózni a legjobbak közé. A kissé emelkedő pályán végül nagyon jó eredményt ért el, úgy lett negyedik, hogy a dobogós helyekért volt harcban, miközben a mezőny nagy része jelentős hátrányban követte a négyes élbolyt.

A hatéves angol telivér a negyedik helyével 16 100 fontot (4,83 millió forint) nyert. A pannoniaoverdose.hu oldal közlése szerint a győzelem 170 310, a második hely 64 560, a harmadik pedig 32 310 fontot ért. Az első háromban az angol Prohibit, az ausztrál Star Witness és a Hongkongban edzett Sweet Sanette végzett.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5