Overdose elrepül Dubajba

Címkék: , verseny, Overdose

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

PannoniaOverdose.hu

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Overdose életében először repülni fog. Az ötösfogat, azaz Mikóczy Zoltán társtulajdonosainak áldozatvállalása tette lehetővé, hogy a magyar ló először Európán kívüli versenyre utazhasson. Ugyanis hiába kecsegtetők a három hónapos Dubai World Cup Carnival futamainak díjai, Mikóczy Zoltán egymagában nem tudta volna vállalni az utazás és a kint tartózkodás tetemes költségeit.

Overdose biztató római formáját látva döntöttetek úgy, hogy végigversenyezze a téli szezont. Mivel Európában ilyenkor szünetel a galopp, ehhez el kell utazni innen. Hongkongba ugyan meghívták volna, de a szervezők csupán 26 nappal a verseny előtt jelezték, hogy egy 60 napos, Magyarországon kívüli karantén szükséges hozzá, így ez nem jött össze.

Mikóczy Zoltánnak évek óta nagy álma, hogy Overdose egyszer eljusson Dubajba. A ló résztulajdonosát ezzel kapcsolatban kérdezte a PannoniaOverdose.hu.

Mikóczy Zoltán: Még a római futam előtt neveztük Overdose-t, hiszen a határidő november 9-e volt. A Dubai szezon egy 16 napos versenysorozat, ami január 5-én kezdődik, és március 31-én, a Dubai World Cup napján fejeződik be. Utóbbi a világ legmagasabb díjazású versenynapja, ahol 27 millió dollárt osztanak a futamok győzteseinek és helyezettjeinek. A Dubai World Cup Carnivalra, annak 15 éves története során nemhogy Magyarországról, de Kelet-Európából sem jutott még el ló.


Képleírás


Ascot után most egy másik nagy álom teljesülhet, ám hiába nagy szó erkölcsileg, óriási anyagi ráfordítást is igényel, amit egymagam nem tudtam volna vállalni. Így Overdose annak köszönhetően utazhat Dubajban, hogy tulajdonostársaim, a Pannónia Életbiztosító, az OTP, a MOL, az Euroinvest és a Közgép megsegítettek. Az ő támogatásuk biztosítja az út és a több hónapos dubaji tartózkodás költségeit.

-Overdose eddig kizárólag Európában, és mindig utánfutóval utazott, most első ízben azonban repülni fog...

Nagyon szerettem volna, ha még az ünnepek előtt elutazhat, de a versenyszervező a lovakat egyetlen céggel szállíttatja, ők pedig egy olyan utat ajánlottak, hogy Overdose-t december 22-én Frankfurtból először Angliába szállították volna, s onnan az amerikai lovakat bevárva csak másnap repülnek tovább. Ezt túl megterhelőnek találtuk, s nem is kísérhettük volna, így inkább január 8-át választottuk, amikor Frankfurtból egyenesen Dubajba repülhet.

mti
Megszokott kísérőivel utazik

-A megszokott, itthoni csapata fogja odakint is felkészíteni?

Állandó munkalovasa mellett trénere is elkíséri, ők kint is maradnak. Én, és az állatorvosa is elutazunk vele, de most csak pár napig maradunk, amíg elrendezzük a ló tartását és további felkészítésének körülményeit, amire a 48 órás kötelező karantént követően kerülhet sor.

-Hány versenyt terveztek?

Ha karácsony előtt utazik, egyértelműen vállalható lett volna a január 20-i verseny, majd további kettő. Mivel csak január 8-án indul Európából, minden attól függ, mennyire viseli meg a repülőút - ami számára újdonság -, és mennyi idő alatt akklimatizálódik. Így konkrét versenyekről csak akkor beszélhetünk, ha mindezeken túl leszünk.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5