Ötvenkilós arany Mao-szobor készült Kínában

Címkék: Kína, Mao, szobor

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Nyolcvan centiméter magas, ötven kilós és több mint 100 millió jüant (3,6 milliárd forint) ér az a Mao Ce-tung szobor, amelyet a hét végén mutattak be a dél-kínai Sencsen városában.

A fehér márványtalapzaton nyugvó, az egykori kommunista vezért fotelben ülve ábrázoló alkotás Mao születésének másfél hét múlva esedékes 120. évfordulójára készült.

A közrádió beszámolója szerint húsz művész nyolc hónapon át dolgozott rajta, ötven kiló aranyat, jádét és más drágaköveket felhasználva. December végén Mao szülőhelyére, Saosan városba szállítják Sencsenből.

-

A december 26-i megemlékezéseket illetően Hszi Csin-ping államfő a kormány általános takarékossági kampányára emlékeztetve "visszafogottságot és gyakorlatiasságot" kért.

Kínai sajtóhírek szerint ugyanakkor az évfordulós események fő helyszínéül szolgáló Saosan város és Hunan tartomány eddig több mint egy tucat programra kétmilliárd jüant (72 milliárd forint) költött, ami Saosan éves GDP-jének a fele. Nemcsak Mao szülőházát újították fel, hanem turistaközpontot is kialakítottak körülötte, új autóutakat, vasútállomásokat építettek.

A bejelentett rendezvények közt egy tízezer fős közös éneklés, tésztafesztivál, színházi előadások, óriástűzijáték szerepel.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5