Ötcsillagos szállodáról álmodnak Szomáliában

Címkék: utazás, szálloda, Szomália

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ma még valóságos romhalmaz Mogadishu, de polgármestere azt reméli, nem sokáig marad ez így. Mohammed Nur luxusszállodát és nyüzsgő tengerparti életet vizionál Szomáliába.

Valamikor felkapott tengerparti üdülőhely volt, ma romokban hever Mogadishu. Házilagos készítésű pokolgépek, merényletek és emberrablások veszélye jellemzi az iszlamisták ellenőrzése alatt álló tartományokat, az országban két évtizede dúl polgárháború.


Az Uruba-palota mai állapotában

Az egykor Benito Mussolini fasiszta diktátor parancsára emelt római stílusú diadalív még áll ugyan az egykori olasz gyarmat fővárosában, de minden más pontja a városnak háborús állapotokat tükröz.

Mohammed Nur, a város polgármestere milicisták védelmében, gépfegyverrel felszerelt pick-up kisteherautón közlekedik, de ennek ellenére optimista. Azt reméli Szomália aranykorszakát vissza lehet még hozni, és Mogadishu lehet még újra felkapott tengerparti üdülőhely, menő vendéglőkkel, éjszakai klubokkal. Nagy vágya, hogy ahogyan az 1970-80-as években végig, a Lido Beach és Brava Beach nevű népszerű strandjaira újra zsúfoltak legyenk a jövőben.

A két és fél millió ember lakta romos Mogadishuba Mohamed Nur nagyszabású elképzeléssel és gazdag fantáziával luxust is vizionál. Az Uruba-palotából ötcsillagos szállodát szeretne varázsolni a beruházóknak nyújtandó koncesszió révén. Tervei közé tartozik a dinamittal felrobbantott olasz katedrális újjáépítése és a múzeumok restaurálása is.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5