Orosz milliomosok csapnak le Európa legnagyobb értékeire

Címkék: Oroszország, Európa, árverés

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Megnyugtató eredményeket hozott a műkincspiac számára a Sotheby's és a Christie's aukciósház februári árveréssorozata; szakértők úgy vélik, a volt Szovjetunió területéről érkező gyűjtők jeleskedtek a Picasso-, Bacon- és Dalí-műveket is kínáló liciteken, amelyek bevétele felülmúlta a tavalyi eredményeket.

2010 februárjában Alberto Giacometti szobrát, A sétáló ember I. című alkotást ütötték le a Sotheby's aukcióján világrekordot jelentő áron, az árveréssorozat teljes bevétele 230,2 millió fontot tett ki. Az aukciósháznak nem volt könnyű dolga, mégis sikerült ezt idén túlszárnyalnia: becslések szerint ezúttal 242,1 millió font (77,7 milliárd forint) értékben adott el műtárgyakat, Pablo Picasso Le Lecture című portréjával az élen. A festő szeretőjéről, Marie Therese Walterről készült alkotás 25,2 millió fontért (8 milliárd forint felett) kelt el.

nytimes.com
Túlszárnyalták a várakozásokat

A Christie's 167,7 millió fontnál (53,8 milliárd forintnál) tart, de egy árverési est eredményei még hiányoznak az összesítésből. Az aukciósház 2010-ben 133,6 millió font összegben értékesített műalkotásokat. A ház nem tudott túladni Paul Gauguin egyik csendéletén, viszont 10,8 millió fontért talált gazdát Andy Warhol pop-art művész egy korábban ismeretlen önarcképén.

Míg 2010-ben az agresszív kínai vevők határozták meg a piacot, szakértők most úgy vélekednek, hogy a volt Szovjetunió területén élő tehetős gyűjtök állhatnak az elmúlt két hét jelentős ajánlatai mögött. Szakemberek megnyugtatónak találják az eredményeket, amelyek arra utalnak, hogy a 2008-as gazdasági válság miatt megroppant műkincspiac nemcsak átmenetileg, hanem tartósan magához tért.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5