Okos teniszütő Japánból

Címkék: Japán, tenisz, Sony

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Mini elektronikus érzékelő teszi "okossá" a teniszütőt: a játékosok az ütőre szerelt műszerrel elemezhetik játék közben az ütéseiket - adott hírt a Sony új fejlesztéséről.

Az apró, csupán 8 grammos elektronikus eszközt az ütő nyelének végére erősítik. A műszer a labda és az ütő találkozásakor fellépő hatást érzékeli, a mért adatokat pedig vezeték nélküli kapcsolaton (bluetooth-on) keresztül egy okostelefon-alkalmazásnak küldi el.Az érzékelőhöz fejlesztett alkalmazáson lehet az adatokat grafikonokba rendezve leolvasni. Az ütőről készült hőtérkép megmutatja az ütések helyét, a statisztikából megtudható a labda és az ütések ereje, sebessége, valamint az ütések típusa is. Nem minden ütőre lehet felszerelni, csak a japán Yonex hat modelljére.

Az ütő végéből kidomborodó gumifelület megnyomásával lehet működésbe hozni a két kapcsolót, egyik elindítja és leállítja a műszert, másik a vezeték nélküli kapcsolatot aktiválja.

A műszert egyelőre csak Japánban lehet kapni május végétől, ára 18 ezer jen (38 ezer forint) lesz, a hozzá kapcsolódó alkalmazást ingyen lehet majd letölteni mind iPhone-ra, mind androidos készülékekre - hangzott el a sajtótájékoztatón.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5