Óbudán épül az ország első fix discgolf-pályája

Címkék: discgolf, Óbuda, magyar

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Multifunkciós jégcsarnok építésének támogatásáról és Magyarország első fix discgolf-pályájának kialakításáról döntött csütörtöki ülésén az óbudai képviselő-testület.

A jégcsarnok építését a Négy Évszak Sportiskola és a Veresegyházi Gepárdok Jégkorong Egyesület kezdeményezte az önkormányzatnál. A beruházás háromszor kétéves ütemben, 30 százalék önrészből és 70 százalék társasági adó (tao) hozzájárulásból valósulna meg. A projekt értéke 800 millió és 1 milliárd forint közötti, a műszaki tartalomtól függően. A csarnok körülbelül 3500-4000 négyzetméteres lesz.
   
A beruházáshoz a III. kerületi önkormányzat egy nagyjából 9600 négyzetméteres területtel járul hozzá, hosszú távú bérleti konstrukcióban. A tervek szerint az idén és jövőre előkészítik a Gölöncsér utca - Kubik utca - Testvérhegyi lejtő által határolt területet, és beszerzik a szükséges engedélyeket. Ezzel egy időben egy 30-szor 60 méteres mobil jégpályát is felépítenek, amely az építkezés idején folyamatosan működne. 2014-ben és 2015-ben felépítik a multifunkciós központot, így a nagycsarnokot, az öltözőket és a kiszolgáló létesítményeket. 2016-2017-ben megépítik az edző- és erősítőtermet, valamint 10-12 szobát alakítanak ki az edzőtáborozóknak. Végül a nagycsarnokkal összekapcsolva egy kis gyakorló jégpályát is felépítenek.
   
A képviselők jóváhagyták a Spiritus Sport Club Egyesület kérelmét is, e szerint discgolf-pályát alakítanak ki a Jablonka út - Gölöncsér utca - Testvérhegyi lejtő által határolt 36 hektáros terület egy részén. A disc golf, más néven frizbi golf repülőkorongokkal játszott szabadidős tevékenység, amelyben egy erre a célra létrehozott kosár eltalálása a lényeg, a lehető legkevesebb dobásból. Az indítvány szerint a játék természetbarát, és semmilyen tereprendezést nem igényel.
   
Bús Balázs (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere a javaslatban jelezte: a kialakított discgolf-pálya az első fix pálya lenne az országban, amely bármikor viszonylag könnyen elbontható, és ideális, ingyenes kikapcsolódási lehetőséget nyújt.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5