Nőnap spanyol módra

Sütő Emese

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A La Plaza étterem nőnapi gasztronómiai utazásán vettünk részt, ahol a nem éppen szószátyár, de cserébe elképesztően maximalista Ruben Aguilar Bel séffel "kooperálva" állítottuk össze saját nőnapi menünket.

A pár órás konyhai alámerülésnél már csak maga az ebéd volt nagyobb élmény, amit egy pohár rózsa cava nyitott meg, majd szorosan utána következett üvegpohárban az ibériai sonka "Cappuccino". Meleg, gőzölgős, leves-számba menő finomság, aminek még bőven a hatása alatt voltunk, amikor már érkezett is az ezt felülíró, irtózatosan felhevített olajban és hirtelen kisütött libamáj. Almakrémmel, citrusos ginnel és borókabogyóval tálalva került elénk, és nem sokáig maradt ott.

deluxe.hu

A főétel abszolút telitalálat volt, a résztvevő nők nagy része ugyanis a jelek szerint fehér hús, vagyis halpárti volt. Ruben rombuszhalai sáfránykrémmel és sós királyrákkal érkeztek, és nem csak mutatóba. A tányérról ugyanis az átlagos luxuséttermek ujjbegynyi adagjai helyett kellemes, laktató mennyiség köszönt vissza.

A nőnapi menüsort szívünk szerint ezen a ponton be is fejeztük volna, ám, képtelenség volt, hiszen a már az előzetes konyhai munkálataink során is észvesztően jól kinéző desszert, még csak ekkor érkezett. A jóllakottság ellenére érdemes volt vele próbálkozni, a Bailey’s-es sajttorta a nap fénypontjának bizonyul. Nincs az a nőnapi csokor, ami a kellemesen édes, mégis habkönnyű állagú édességet felülmúlta volna.

Ruben Aguilar Bel: a legjobb mesterektől tanult, számos Michelin-csillagos étteremben finomította tudását, majd egy kínai séfmenedzseri állás után került másodséfként a legendás Rafa Morales (Ferran Adria tanítványa - El Bulli séf) mellé a Casino Cirsa Valencia éttermébe (ONEVLC). Aguilar Bel a tavalyi évben érkezett a La Plaza spanyol étterembe, ahol vezető séfként nap mint nap csúcsgasztronómiai fogásokkal kápráztatja el a vendégeket.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5