Nincs hazai milliárdos a Forbes listáján

Címkék: Forbes, milliárdos, lista

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Idén is összeállította a Forbes magazin a világ dollármilliárdosainak listáját. Összesen 1426 ilyen ember él a bolygón. Egy mexikói a leggazdagabb, Bill Gates és a Facebook-alapítók is ott vannak, nomeg persze Soros György.

A világ leggazdagabb embere immár negyedik éve a mexikói Carlos Slim, akinek vagyona a becslések szerint 69 milliárd dollárról 73 milliárdra nőtt az elúlt egy évben. Még mindig a második helyen tartja magát a sokáig magát a világ leggazdagabb emberének mondható Microsoft-alapító Bill Gates.

Ugyanakkor lecsúszott a dobogóról a híres üzletember Warren Buffett, "csupán" 53,5 milliárdos vagyon fölött rendelkezik. Helyére érkezett a Zara ruhaüzletlánc birtokosa, Amancio Ortega, 57 milliárd dolláros vagyonnal.

Forbes.com
Carlos Slim


Magyarországi milliárdos idén sem szerepel a listán, Soros György viszont a világ harmincadik leggazdagabb embere, mintegy 19 milliárd dollárral.

A milliárdosok létszáma 16 százalékkal bővült az előző évhez képest. Átlagosan 3,8 milliárd dolláros vagyonnal bírnak, ami 3 százalékos növekedést mutat. A legtöbb milliárdost az Egyesült Államok adja, szám szerint 442-t. Ázsia következik 386, majd Európa jön 366 dúsgazdaggal.

A milliárdosok élete sem csupán móka és kacagás. A brazil Eike Batista például egyetlen év alatt 19,4 milliárd dollárt vesztett el, azaz naponta mintegy 50 milliót, így a lista hetedik helyéről a századikra zuhant vissza. Közép-Kelet Európából is lehet nagyon dúsgazdagodni: a leggazdagabb cseh Petr Kellner idén először átllépte a 10 milliárd dolláros határt, így a bolygó 106. leggazdagabb emberének számít, legalábbis ami a dollárban kifejezett vagyont illeti. Így éppen megelőzi a 107. helyen tanyázó Roman Abramovicsot, a Chelsea futtballcsapat orosz tulajdonosát.

A listán megtalálhatók a menő internetes cégek alapító-tulajdonosai is, a Google-tulajok, Larry Page és Sergei Brin már a 20-21. helyen találhatók 23-23 milliárd dollárral, és a tavaly tőzsdére vitt Facebooknak köszönhetően Mark Zuckerberg is halad felfelé, 13 milliárd dollárral már a 66. Egy másik Facebook-alapító, Dustin Moskovitz sem panaszkodhat 3,8 milliárdjával, ők egyúttal 28 éves korukkal a legfiatalabbak közé is tartoznak. 40 év alattiakból ugyanis csupán 29-en vannak a listán, ami alig 2 százalékot jelent.

A leggazdagabb nő Liliane Bettencourt - családjával együtt - a L’Oreal kozmetikai cég révén, a kilencedik helyet foglalja el, 30 milliárd dollárral. Az Egyesült Államokban 50 milliárdosnő van, Európában 35, az ázsiai-csendes-óceáni térségben pedig 22.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5