New Yorkban már a szállodai szobalányok is pánikgombot kapnak

Címkék: hotel, szoba

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Fizetésemelést, a munkáltatók által fizetett, mindenre kiterjedő egészségügyi biztosítást, magasabb nyugdíjjárulékot és személyes pánikgombot kapnak a New York-i szállodák személyzetének tagjai - beleértve a szobalányokat - írta szerdán a The New York Times.

Aranyélete és biztonságos munkája lehet a New Yorki-i szállodai szobalányoknak. A hordozható biztonsági berendezésekkel a személyzet tagjai vészjelzéseket adhatnak le, ha a vendégszobákban vészhelyzetben találják magukat. Pánikgombot kapnak a szobalányok, a szobapincérek és a minibárokat feltöltő alkalmazottak is. A készülékek műszaki paraméterei szállodáról szállodára eltérnek majd egymástól, de valamennyi ugyanazt a célt szolgálja: a segélykérést.


A szobalányoknak is jár a biztonság

Sem a munkáltatók, sem a szakszervezetek képviselői nem mondták ki nyíltan, hogy a biztonsági jelzőeszközök beszerzéséhez a Dominique Strauss-Kahn volt IMF-vezérigazgató körül kirobbant botrány vezetett. Mint emlékezetes, az egykor a francia elnökségre is esélyes politikust és pénzembert tavaly májusban azzal vádolta meg egy szobalány, Nafissatou Diallo, hogy a manhattani Sofitel egyik szobájában megpróbálta megerőszakolni és orális szexre kényszerítette. Strauss-Kahn ellen vádat emeltek, amelyet aztán ejtettek, mert komoly kétségek merültek fel a panaszos szavahihetőségével kapcsolatban.

Az incidenst követően azonban a Sofitel és egy másik manhattani szálloda, a Pierre bejelentette, hogy pánikgombokkal látja el a személyzetét. A mostani intézkedések, amelyek magukba foglalják a vészjelzők kiosztását is, összesen mintegy 30 ezer szállodai alkalmazottat érintenek.

A pánikgomb azonban a legolcsóbb új juttatás, amelyet a New York-i hotelek személyzete kap. Az alkalmazottak bérét hét év alatt összesen 29 százalékkal emelik meg, az egészségbiztosításukat minden területre kiterjesztik és a munkáltatók által befizetett nyugdíjjárulékot a bérek 9 százalékáról 10,5 százalékra emelik.

A megállapodás nem érinti a Blackstone Group által üzemeltetett Hilton szállodák mintegy 3-4 ezer főnyi személyzetét, akiknek ügyében külön megállapodást kell majd kötni.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5