Nepáli serpák luxusórája

Címkék: Nepál, Mount Everest, serpa, óra

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A világ talán legkülönlegesebb karórájának mindössze 25 darabos szériáját készítette el egy amerikai céggel együttműködve két nepáli serpa: az exkluzív sorozat különlegessége, hogy a 8848 méteres hegycsúcs, a Mount Everest (Csomolungma) közeléből származó kövekből csiszolták a számlapokat.

A világ legmagasabb pontjának elérése sokak álma, amely kitartást és tehetséget követel. Most azonban azok is birtokolhatnak egy részt ebből az élményből, akik nem jutottak fel az Everest csúcsára, elég megvenniük a különleges órát, amelyet a kalandkeresők számára különleges órákat gyártó Kobold amerikai cég és két gyakorlott serpa, Ang Namgel és Lakpa Thundu készített. A Kobold óráit használják az amerikai haderő elitkommandósai, a Navy SEAL kötelékében harcoló katonák is.
   
A Himalaya Everest névre keresztelt modell ára 16 500 dollár. Mivel az órát Nepálban szerelik össze és a Made in Nepal felirat lesz rajta olvasható, a gyártók kedvezményes árat szabtak meg az órát az ázsiai országban megvásárló vevőknek - ők 8848 dollárért tehetnek szert a ritka darabra. "Ez ugyan magas ár a helyi piacon, de egyedisége miatt reméljük, hogy jelentkeznek nepáli érdeklődők is" - mondta Namgel.

forums.watchuseek.com
25 példány van belőle (Fotó: Forums.watchuseek.com)

   
Az Everest egy darabjából készülő különlegességek ötlete két évvel ezelőtt fogalmazódott meg a Kobold alapítója, Michael Kobold fejében, amikor részt vett egy Csomolungma-expedícióban. Azt, hogy a köveket számlapként használják fel, Sir Ranulph Fiennes, az ismert brit felfedező és az óracég arca vetette fel.
   
forums.watchuseek.com

A két serpa vezetőként segítette Koboldot és társait az Everest meghódításában. A 27 éves Namgel és 38 éves társa egyébiránt már hétszer, illetve kilencszer jutott fel a 8848 méteres magasságba. A számlapokhoz használt köveket a csúcstól mintegy 30 méterre gyűjtötték. "Más hegymászók által összetört darabok voltak" - árulta el Kobold. Az expedíció hozzávetőleg tíz darabot hozott le magával, a legnagyobb félkilós volt.
   
A két nepáli serpa később a Kobold pennsylvaniai székhelyén egy év alatt kitanulta az órakészítés mesterségét, majd Katmanduban saját műhelyt nyitott. A Himalaya Everest mellett a Kobold más modelljeit is előállítják majd.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5