Napóleoni jegygyűrű kalapács alatt

Címkék: jegygyűrű, árverés,

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Nyolcszázkilencvenhatezer-négyszáz euróért (276 millió forintért) kelt el egy vasárnapi árverésen az a jegygyűrű, amelyet Bonaparte Napóleon ajándékozott 1796-ban Joséphine de Beauharnais-nek.

A francia Osenat árverési ház a körte alakúra csiszolt gyémánt és zafír díszítette, 18 milliméter átmérőjű gyűrű árát - áfa nélkül - 8000 és 12 ezer euró (2,5-3,7 millió forint) közötti összegre becsülték.

"Abban az időszakban Bonaparténak nagyon kevés pénze volt. A gyűrű igen egyszerű kivitelű" - mondta Jean-Christophe Chataignier, az Osenat történelmi régiségek főosztályának vezetője.

-

Napóleon 1796. február 24-én jelentette be eljegyzését Joséphine-nel, Alexandre de Beauharnais özvegyével. Március 9-én kötöttek polgári házasságot, mielőtt kinevezték főparancsnoknak az itáliai hadjáratban.

Az ékszer Napóleon Viktor herceg (1862-1926) gyűjteményéből származik, akinek egyik nagyapja Bonaparte legfiatalabb öccse, Jeromos, Vesztfália királya, a másik nagyapja pedig II. Viktor Emmánuel olasz uralkodó volt. Viktor herceg örökölte a Napóleonnal kapcsolatos családi emléktárgyak nagy részét Chataignier szerint.

Az árverésre került tárgyak egy másik jelentős darabja II. Napóleon, a reichstadti herceg, Napóleon és Mária-Lujza fiának 12 éves korában festett egészalakos portréja volt. Ezen a herceg a 1. osztrák gyalogsági ezred fehér egyenruháját viseli. Anyai nagyapja, I. Ferenc császár 1823-ban rendelte meg a portrét Peter Krafft festőtől. A kép 435 600 euróért (134 millió forintért) kelt el, a becsült ár mintegy kétszereséért.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5