Monet vízililioma 44 millió dollárért kelt el

Címkék: Monet, árverés

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Monet egy vízililiomos festménye 44 millió dollárért, azaz csaknem 10 milliárd forintért kelt el a Christie's New York-i szezonnyitó aukcióján, amelyen azonban a műtárgyak harmada nem talált gazdára.

Az 1905-ben született Nympheas című Monet-festmény árát előzetesen 30-50 millió dollárra taksálták a szakértők, ám végül 43 762 500 dollárt (9,7 milliárd forint) fizetett ki érte egy licitáló.

A Monet vízililiomos sorozatából az egyik legjobb darabnak tartott festmény bevételét a New York állambeli Tarrytownban található Hackley School magángimnázium kapja. Az alkotás egy Wall Street-i üzletember, idősebb Herbert Allen özvegyének a hagyatékából származik.

-

Az árverés másik sztárja Vaszilij Kandinszkij Study for Improvisation 8 című munkája volt, amelynek értékét 20-30 millió dollárra becsülték. Végül az orosz művész munkáit tekintve rekordárnál, 23 millió dollárnál (5,1 milliárd forint) csapott le a kalapács.

A 69 kikiáltási tétel harminc százalékára - köztük Picasso Coq című bronzszobrára vagy Marc Chagall és Lyonel Feininger egy-egy festményére - viszont nem akadt vevő, így az aukció összbevétele alig érte el a 205 millió dollárt (45 milliárd forint), holott a szervezők 210-315 millió dollár közötti bevételre számítottak.

A Christie's szóvivője mégis elégedetten beszélt az árverésről, amelyen szerinte különösen a klasszikus impresszionisták művei iránt volt nagy az érdeklődés. Mint mondta: nagyon erős aukció volt és kitűnő eredményeket hozott.

Az árverési szezon a Sotheby's impresszionista és modern művekből rendezett aukciójával folytatódik csütörtökön New Yorkban.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5