Mire költenek a kínai milliárdosok?

Címkék: kína, gazdag, milliárdos

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A kínai gazdagok befektetési között továbbra is az ingatlan és az értékpapír viszi a prímet, de egyre többen vásárolnak aranyat, műtárgyakat, illetve vannak, akik a külföldi valutát részesítik előnyben, vagy tőzsdén nem jegyzett vállalatokat vesznek.

A China Daily című napilap szerdai száma szerint a gazdagság újabb szintjére jutottak Kína milliomosai és milliárdosai, akik egyre többen vannak, költekezésük pedig többirányúvá vált.
   
Tízből hat férfi

A lap megállapítja, hogy Kínában mintegy 2 millió 700 ezer "igen tehetős" ember van, akiknek vagyona személyenként meghaladja a 6 millió jüant (208 millió forint), vagyis dollármilliomosnak számít. Minden tízből hatan férfiak, átlagéletkoruk 39 év.
   
iStock
Vezetnek a luxuslakások

A szupergazdagok kategóriájába 63.500 kínait soroltak, akiknek a személyes vagyona több mint 100 millió jüan (3,5 milliárd forint). Számuk 10 százalékkal gyarapodott a tavalyi év azonos időszakához képest, 80 százalékuk férfi, átlagéletkoruk 41 év.
   
A kínai ipari bank és a Hurun Report kutatóintézetének munkatársai a magáncélú banki ügyletekre alapozottan vizsgálódtak, s elemezték a luxustermékek kínai fogyasztóinak szokásait és életmódját. Kimutatták, a legtöbb luxusmárka haszonélvezője a kínai gazdagoknak.

Külföldön órát vesznek

A külföldi vásárlások összetételét tekintve a legnépszerűbbek az órák 65 százalékkal, ezeket követik a ruhák és a kiegészítők, majd a bőr termékek, az ékszerek, a kozmetikumok, az elektronikai cikkek, a borok és a műtárgyak.


A borok mellett a jó minőségű kozmetikumokra is költenek
   
A statisztika szerint a vásárlások között 19 százalékkal a turisztikai szolgáltatások vezetnek, 15 százalékot ért el a napi fogyasztási cikkek aránya, 12 százalékot pedig a gyerekek oktatására fordított összeg tesz ki.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5