Egyre menőbb a minőségi csokoládé húsvétkor

Címkék: húsvét, csokoládé, trend, Magyarország

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

2009 húsvéti időszakában a magyar fogyasztók a válság ellenére is kiemelten figyeltek a minőségre, hiszen kétszer annyi minőségi csokoládéból készült szezonális figurás édességet tettek a kosarukba, mint bevonómasszából készült terméket. A különböző húsvéti szimbólumokra utaló figurák közül továbbra is a csokitojás volt a legkelendőbb.

A tavaly eladott szezonális figurás édességekből befolyt összeg a 2008-as évhez hasonlóan 2009-ben is 2, 7 milliárd forint körül alakult (kb. 890 tonnányi édesség), vagyis a gazdasági világválság ellenére közel ugyanannyit költöttünk édességre a 2009-es húsvéti időszakban. Ezzel párhuzamosan szívesebben vásárolunk minőségi csokoládét, azaz folytatódik az egyre tudatosabb vásárlói magatartásnak köszönhető - 2007 óta tartó - tendencia, ami a minőséget részesíti előnyben.


A minőségi csokoládéból sokkal több fogy
Az elmúlt 3 évben már egyértelműen a magasabb kakaótartalmú csokoládék felé billen a mérleg nyelve: így 2009-ben 588 tonna csokoládéval szemben mindössze 303 tonna bevonómasszából készült édességet tettünk a kosarunkba. A magyar lakosság körében is egyre népszerűbbek a minőségi csokoládéból készült, megbízható márkájú húsvéti figurák.

A tavalyi húsvéti időszakban a szezonális édességek közül húsvéti nyúlból és tojásból értékesítették a legtöbbet, 2,3 milliárd forint értékben (tojás: 400 000 tonna; nyúl: 350 000 tonna). Továbbra is kedveltek a több, különböző terméket tartalmazó, illetve ajándékokkal kiegészített csomagok, melyek együttes értéke több mint 400 millió forint.

"Úgy tűnik, a vásárlók egyre inkább látják, értik és nem utolsó sorban érzik a bevonómassza és a csokoládé közti minőségi különbséget, emiatt egyre inkább a magasabb élvezeti értékkel bíró édességeket részesítik előnyben. Ezért is fontos, hogy vásárláskor az összetételre vonatkozó információt alaposan szemügyre vegyük a termékek címkéjén" - nyilatkozta Sánta Sándor, az Édességgyártók Szövetségének elnöke.

Elmondta továbbá, hogy a csokoládé pozitív élettani hatásai régóta közismertek. A csokoládék dúsítására gyakran használt olajos magvak gazdagok B1-, B2-, B6 vitaminokban, amelyek pedig erősítik az immunrendszert. E-vitamin és ásványi anyag (magnézium, kálium, kalcium és réz) tartalmuk hatékony antioxidáns (szerepet játszik a szervezetben lévő szabad gyökök káros hatásai ellen való védelemben), a réz, mint nyomelem, elengedhetetlen a vérképzéshez és a központi idegrendszer működéséhez.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5