Minden mozdulatunkat figyelő high-tech-kütyük

Címkék: high-tech, kütyü, sport

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az egészségünket szemmel tartó kütyük nemcsak egyre nagyobb számban, de egyre olcsóbban kínálják az életünkről készített diagramokat. Bemutatjuk néhányat a legmenőbb karperecek és a legközlékenyebb eszközök világából. A minden mozdulatunkat figyelő high-tech-kütyük következnek.

Egy minden mozdulatunkat figyelő high-tech-kütyü nem feltétlenül rossz dolog. Sőt, bizonyos esetekben kifejezetten egészséges is. Néhány példát mutatunk be a Digibiz.hu alapján.

Garmin Forerunner 110


A Garmin Forerunner sportórák aktívan futó sportolóknak ideális, a beépített GPS jeladó nyomon követi a mozgásunkat, és pontos képet ad arról, hogy merre jártunk, és milyen gyorsan haladtunk.

buy.garmin.com
Egyszerű, könnyű, olcsó

A 110-es modell mindezt tudja, viszont semmi többet, éppen ezért könnyű és olcsó.  Pontosan ezt igényelték korábban a vásárlók. A Garmin's Connect weboldalon az összes adatunk megtekinthető, az órából az adatok USB-n keresztül jutnak a számítógépre.

Hátránya, hogy egy-két perc is beletelik, amíg megtalálja a műholdakat. Ez a bemelegítés ideje.

Az ára 250 dollár, vagyis 56 ezer forint.

Zeo Personal Sleep Coach

Nemcsak mozgás közben érdemes megfigyelni a szervezetünk jelzéseit, a Zeo ébresztőóra-rendszere egy homlokra erősített EEG-műszerrel működik, ez a szerkezet küldi az információkat az ébresztőórának, ami így pontosan rögzíti az éber, a REM és a mélyalvási szakaszokat, így tudja, mikor a legjobb felébredni. Inkább érdemes fél órával korábban kelni, mint a mélyalvási szakaszból felrázni magunkat.

11tech.files.wordpress.com
SD kártyára menti az adatokat

Ennél pontatlanabb az iPhone-os megoldás, a telefonra kapható hasonló célra kifejlesztett alkalmazás, ez azonban az agyhullámok helyett az ágy mozgásából következtet az alvási fázisainkra, meglepően szabályos szinuszhullámokat kirajzolva. A pontosságnak azonban a Zeo esetében ára van: el kell viselni egy fejpántot egész éjszaka.

Az ára 249 dollár, vagyis 56 ezer forint.

Tanita BC-350

A modern mérlegek már egyáltalán nem csak a tömegünkről adnak információkat, a Tanita készüléke a testzsírt, csonttömeget, anyagcserét és vízháztartást is kimutatja, ha el tudjuk olvasni a kijelzőt fejmagasságból.

Erre azért is szükség van, mert a készülék nem tud exportálni adatokat. Viszont arra képes, hogy több felhasználót tartson nyilván, így összehasonlítva az egyes értékeket.

Az ára 270 dollár, vagyis 61 ezer forint.

GoWear Fit

ubergizmo.com
Hármas kalóriameghatározás

A legtöbb szenzor egyetlen karperecben. Gyorsulás-, hőmérséklet- és galvanikus bőrreakció-mérő is került a szerkezetbe, ezzel a három műszerrel viszonylag pontosan meghatározható, mennyi kalóriát égettünk el az adott nap.

Sajnos a GoWear Fit nem vízálló, így a sportúszóknak nem ideális. Az adatokat egy weboldalra lehet feltölteni, itt azonban nem látunk célérték-beállításta, ami a motivációnk miatt lehet fontos.

Az ára 190 dollár, vagyis 43 ezer forint.

Philips DirectLife

Aki idegenkedik a karperecektől, a Philips zsebben vagy nyakban hordható műszert kínál, a DirectLife azonban nem több, mint egy egyszerű gyorsulásmérő. Az adatokat USB-n keresztül egy weboldalra lehet feltölteni, de még ennek a szolgáltatásnak is havi díja van: 12,5 dollár (2800 forint), hogy tudjuk, mennyit jártunk az adott időszakban.

A készülék ára 99 dollár, 22 300 forint.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5