Milliós Louis Vuitton és Cartier céges ajándékként?

Címkék: luxus, Louis Vuitton, Cartier

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ha ajándékozásról van szó, a jól ismert nyugati márkákat, így Louis Vuitton, Cartier és Hermes termékeket részesítenek előnyben a kínai gazdagok, akik akár több tízmillió forintos nagyságrendben költenek évente céges, vagy baráti ajándékra - derül ki a Hurun kutatóintézet felméréséből.

Leggyakrabban Louis Vuitton, Cartier és Hermes termékeket adnak ajándékba barátaiknak és üzleti partnereiknek a kínai milliomosok - derül ki a Hurun kutatóintézet legújabb felméréséből.

cartier.com
A Cartier is dobogós lett

A top tízes listán öt helyezett francia márka - a dobogósok mellett a Chanel és a Dior -, az olasz Prada és az Armani, a svájci Rolex és az amerikai Apple szerepel. Az élmezőnyt hazai részről csupán egyetlen cég, a Moutai italgyártó képviseli, melyet a Hurun - a Louis Vuitton, a Hermes és a BMW után - negyedik helyre sorol a világ legértékesebb márkáinak listáján.
 
      

BMW, akár ajándékba is

Az ajándékozás a kínai kultúra szerves része, az üzletkötéshez is hozzátartozik. Az ajándék értéke az ajándékot kapó személy fontosságát fejezi ki, ezt pedig a jól ismert és köztudottan nagyon drága termékek hangsúlyozzák igazán.

Van, aki 40 milliót költött ajándékokra

A felmérés során megkérdezett, a kereskedőcéget vezető Kuan Hung-szeng (Guan Hongsheng) például úgy nyilatkozott: tavaly több mint egymillió jüant (40 millió forint) költött üzleti partnereinek adott ajándékokra. Ezek közt több mint 40 iPhone, hét iPad2, több tucat Macbook, Cartier-, Hermes- és Montblanc-termék szerepelt - mondta el -termék szerepelt - mondta el Kuan.

elitechoice.org
Kuan Hung-szeng tavaly Montblanc-ra is költött

A leggazdagabb kínaiak listáját is összeállító Hurun a mostani felmérés során félezer tehetős kínait kérdezett meg márkákat illető preferenciáiról, fogyasztói szokásairól és életmódjáról. A kutatásban részt vevők legalább 10 millió jüan (400 millió forint) személyes vagyonnal rendelkeznek, 54 közülük több mint 100 millió jüant (4 milliárd forint) tudhat magáénak.

A válaszadók átlagvagyona 63 millió jüan (2,5 milliárd forint), átlagosan két bankszámlával, négy órával és három autóval rendelkeznek - mondta el Rupert Hoogewerf, a Hurun elnöke.

A felmérésből az is kiderül: a kínai gazdagok legtöbbet utazásra, gyermekeik taníttatására, szórakozásra és ajándékokra költik. Megtakarításaikat többnyire ingatlanba, aranyba és fix jövedelmű értékpapírokba fektetik.


 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5