Mexikói gasztronómia: túl a zsíros nachoson

Címkék: Mexikó, gasztronómia

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A mexikói konyha a szellemi világörökség része lett, az egyik mexikói étterem a világ 50 legjobb étterme között szerepel: a mexikói gasztronómia - immár a zsíros, kevés fantáziát igénylő nachosokról és burritókról kialakult korábbi sztereotípiáktól mentesen - egyre elismertebb lesz.

A mexikói gasztronómia fő ásza az ország középső és déli régióinak piacain könnyen beszerezhető, sokféle friss élelmiszer, és a séfek új nemzedékének kreativitása.

A spanyol hódítás előtti időszak óta a mexikói ételeket változatos összetevők jellemzik: többféle kukoricát, babot, csilipaprikát, helyi paradicsom-, avokádó- és kakaóféléket használnak. A mai séfek szívesen térnek el a hagyományos receptektől.

pujol.com.mx
Van élet a burritón túl

"Új élmények után kutatunk" - mondta Enrique Olvera, a Pujol étterem alapítója. A Pujol szerepel a Restaurant Magazine brit folyóirat számára a világ 50 legjobb étterméről összeállított S.Pellegrino listán.

Tavaly novemberben a francia és a mediterrán gasztronómia mellé a hagyományos mexikói konyhát is felvették az UNESCO szellemi világörökség listájára.

Olvera, a 35 éves séf tizenegy éve nyitotta meg éttermét Mexikóváros elegáns Polanco negyedében. Egy másik polancói étterem is szerepel a S.Pellegrino-listán, a Biko, ott baszk ételkülönlegességeket kínálnak. Sokáig ugyanis a mexikói patinás éttermek az európai konyhát részesíttek előnyben.

Az Eat Mexico gasztronómiai túrán részt vevő Estanislo Carenzo argentin konyhafőnök szerint Mexikóval ugyanaz történik, ami a délkelet-ázsiai országokkal: felséges a helyi konyha, de rossz minőségű, amit exportálnak.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5