Mérgező anyagok a kínai gyártású luxusautókban

Címkék: Kína, luxusautó, mérgező,

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Féltucat, Kínában gyártott, de nyugati márkájú luxusautó is bizonyítottan egészségre káros anyagokat tartalmaz - állítja a kínai központi televízió, a CCTV.

A CCTV kedd esti riportja szerint az érintett márkák közt az Audi A6 és Q5, a Mercedes-Benz C és E osztálya, valamint a BMW 3-as és 5-ös sorozata szerepelnek. A vizsgált járművek mindegyikét Kínában gyártották az elmúlt három évben, s ahogy arra az autók rezgéscsillapító lemezeinek vizsgálatakor fény derült, akár komoly egészségügyi kockázatot is jelenthetnek utasok számára.

www.bmwblog.com

A központi televízió a Pekingi Vegyészmérnöki Egyetem által elvégzett vizsgálat adait idézte, melyek szerint a vizsgált mintákban komoly mennyiségű aszfaltot találtak, mely magas hőmérsékletnek kitéve mérgező anyagokat, így kén- és különböző nehézfém-származékokat, bocsát ki magából. Az aszfalt ugyanakkor olcsóbb a környezetbarát helyettesítőinél, így például a guminál, a CCTV szerint a három nagy autógyártó - eladási statisztikáit alapul véve - mintegy 100-130 millió jüant (1 jüan=38 forint) takaríthat meg évente az aszfalt használatával.

A riport szerint a vizsgálatot megelőzően számos autóvezető panaszkodott furcsa illatokra autójában, s ugyanígy megmagyarázhatatlan eredetű betegségekre is.

A BMW kínai ága helyi vegyesvállalati partnerével együtt a riport után úgy fogalmazott: az elhangzottakat jelentette az érintett osztályoknak, s további intézkedéseket is foganatosított. A Mercedes-Benz azt mondta: a Kínában árusított járművei a cég saját minőségi normáinak megfelelően készülnek, s azok nem térnek el a más országokban forgalmazott autóktól. A vállalat ugyanakkor együttműködéséről biztosította a hatóságokat az eset kivizsgálását illetően.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5