Mennyire gazdagok az olasz kormány tagjai?

Címkék: gazdag, kormány, kereset

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Monti-kormány által hirdetett átláthatóság jegyében interneten közzé tették a közgazdász vezette kabinet tagjainak vagyoni helyzetét, fizetési plafont szabva az olasz állami menedzserek számára.

A Mario Monti vezette római kormány leggazdagabb minisztere Corrado Passera, az Intesa San Paolo bankcsoport volt vezérigazgatója, aki november óta a gazdasági fejlesztési csúcsminisztériumot vezeti. Tavaly Passera jövedelme bruttó 3,5 millió euró volt, ebből 1,4 milliót adózott. Vagyonnyilatkozatában egy 114 négyzetméteres párizsi lakás és egy 2010-es évjáratú Mercedes gépkocsi is szerepel, számtalan vállalkozásban birtokolt milliós részvénycsomaggal együtt. Miniszterként Passera fizetése az idén évi bruttó 220 ezer euró lesz.


A kormány leggazdagabb minisztere Corrado Passera

Monti a február 21-ei határidőt szabta meg a vagyonnyilatkozattal szemben többször is nemtetszésüket kifejező minisztereinek. A kormány több tagja azonban még nem hozta nyilvánosságra vagyoni helyzetét, hiányzik Montié is.   
 
Az elsők között tett eleget a felhívásnak Giampaolo Di Paola tengernagy, védelmi miniszter, akinek tavalyi fizetése bruttó 25.179 euró volt.     

A kormány rendelkezése szerint a következő napokban az államtitkároknak is közölni kell vagyonnyilatkozatukat mindazokkal együtt, akik a közszférában dolgoznak, és éves keresetük meghaladja a Semmitőszék első elnökének évi bruttó 304.951,95 eurós fizetését.    
 
Mostantól ez lesz a felső határa az állami menedzserek fizetésének az olasz közszolgálati miniszter bejelentése szerint.


Paolo Garimberti fizetését szintén sokallják

A sajtó adatai szerint több mint száz ilyen állami menedzser van, köztük az olasz posta elnöke, Massimo Sarni 1, 5 millióval, a Trenitalia olasz vasúttársaság ügyvezető igazgatója, Massimo Moretti 871 ezer euróval, valamint a RAI olasz közszolgálati televízió-rádió elnöke, Paolo Garimberti, aki évi 448 ezer eurót visz haza.
    
Monti az általa meghirdetett átláthatóság jegyében lemondott kormányfői és pénzügyminiszteri fizetéséről. A miniszterek jövedelmére és minden tulajdonára kiterjedő vagyonnyilatkozatot publikáló kormányzati honlap (governo.it) a belépők túlzott száma  miatt kedden lefagyott.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5