Megnyílt a Hagymatikum

Címkék: wellness, Makó, Hagymatikum

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Hagymatikum néven január 20-án megnyílt az ország egyik legjelentősebb wellness-, gyógy- és családi fürdője Makón. A létesítményt a tavaly szeptemberben elhunyt Kossuth-díjas művész, Makovecz Imre tervezte. Ez volt az egyik utolsó és legnagyobb munkája.

Kovacsics Imre fürdőigazgató elmondta, bár a 12 ezer négyzetméteres alapterületű, 800 négyzetméteres vízfelületű Hagymatikumban működik az ország egyik legnagyobb szaunarészlege tucatnyi különböző szaunával, az egyik legjelentősebb gyógyászati részlege csaknem negyven kezelővel, a fő turisztikai vonzerőt mégis a Makovecz Imre tervezte egyedülálló épület jelenti.

A fürdőkomplexum formáját meghatározzák a Makovecz Imre munkáira jellemző ívelt kupolák, égbetörő kecses oszlopok és a ragasztott fa tetőszerkezetek. Az épület négy funkciójában és stílusában is elkülönülő részre osztható. A makói termálvizet és a Maros gyógyiszapját hasznosító gyógyászati részlegben beltéri és kültéri gyógymedence, gyógytorna-medence, súlyfürdő található. A mellette épült blokkban szauna világ, gyermekmedence, étterem és öltöző várja majd a vendégeket. A fürdő látványának meghatározó eleme a kör alakú fogadóépület, és a hasonló alaprajzú, toronnyal kiegészített részleg, ahol három élménymedence szolgálja a kikapcsolódást.

MTI
Itt van az ország egyik legnagyobb szaunarészlege


A szakember reményei szerint a fürdő már az idei évben is 600-700 ezer vendéget fogad. A hazai mellett már jelentős az érdeklődés Romániából és Szerbiából is, s a Hagymatikum nyitását 50-60 millió forintos marketingkampány kíséri - tudatta az igazgató.

Az előkészületi munkálatokkal együtt mintegy 4 milliárd forintos fürdőberuházáshoz a makói önkormányzat több mint másfél milliárd forintot nyert a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program pályázatán. Az idegenforgalmi beruházáshoz kapcsolódóan 1,3 milliárd forintból - szintén uniós támogatással - megújul Makó belvárosa, és hamarosan egy 500 millió forintos turisztikai fejlesztés is elkezdődik a Maros-parton - tudatta a polgármester.


 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5